Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Oana Badea: ”Eugen Nicolăescu nu trece la corigențe”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din ciclul Eugen Nicolăescu a terminat sănătatea și a pus ochii pe educație, recent a rulat  episodul „Școala de vară a PNL”.  Marea știre despre orele de educație sanitară în școli este nici mai mult nici mai puțin decât un mare fâs.

Poate îi spune cineva și lui Eugen Nicolăescu care a declarat la școala de vară a PNL de la Constanța, că din 2014 vor fi introduse, în programa școlară, ore de educație sanitară că acestea există deja din 2004. Mărturie stă Ordinul nr. 4496/ 11.08.2004, privind aprobarea programelor școlare pentru disciplina opțională Educație pentru sănătate, clasele I-XII, pe care îl poate studia de pe site-ul ministerului de resort. Din 2004, există câteva mii de profesori formați printr-un program dedicat care desfășoară aceste ore acolo unde sunt alese de către comunitatea școlară.

Dar dacă tot este așa de preocupat de educație poate află că în decembrie 2012 prin ordonanța 92, Ecaterina Andronescu a modificat art.  66 exact acolo unde era prevăzută ponderea opționalelor. Succesorul acesteia, Remus Pricopie a consolidat eliminarea dreptului părinților și dascălilor de a opta pentru anumite discipline prin reducerea la 1-2 ore a curriculumului la decizia școlii față de 1-4 cât era înainte.

 Așa că, dacă tot a fost prins cu lecția neînvățată la școala de vară ar fi bine să se pună cu burta pe carte că nu trece de corigențe care tocmai se desfășoară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea