O școală de șoferi din Alba Iulia a fraudat bugetul de stat cu peste 200.000 de lei. Explicația femeii care administra firma: ”Am desfăşurat o activitate haotică şi de multe ori am pierdut şirul încasărilor”
O școală de șoferi din Alba Iulia a fraudat bugetul de stat cu peste 200.000 de lei. Explicația femeii care administra firma: ”Am desfăşurat o activitate haotică şi de multe ori am pierdut şirul încasărilor”
O femeie care administrează o școală de șoferi din Alba Iulia trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 4.500 de lei pentru evaziune fiscală. Firma pe care o deține femeia a fost obligată, de asemenea, să achite o amendă penală de 13.500 de lei. Cele două inculpate au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.
Citește și: Cum vrea un șofer care a condus ”mort de beat” și a provocat un accident în Alba să scape cu o pedeapsă blândă: Acord de recunoaștere a vinovăției, respins de Judecătoria Alba Iulia
„S-a reţinut în esenţă că, în calitate de administrator al societății, în perioada ianuarie 2019 – mai 2022, a diminuat impozitele și taxele datorate bugetului de stat prin neînregistrarea tuturor veniturilor realizate, respectiv a evidențiat în documente contabile o stare de fapt care nu corespunde realității cu privire la timpul efectiv de lucru și remunerația corespunzătoare acordată angajaților. Prin această activitate s-a realizat sustragerea de la plata impozitelor și contribuțiilor aferente salariilor, datorate bugetelor statului, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 204.267 lei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.
Aceeași stare de fapt a fost reținută și în cazul societății comerciale.
”În anul 2019, 2020, 2021, 2022 pentru a se înscrie în cadrul şcolii de şoferi nu a fost percepută taxă de înscriere sau un anumit avans. Precizez faptul că din diferite probleme familiale am desfăşurat o activitate haotică şi de multe ori am pierdut şirul încasărilor. Nu exista o modalitate standard de încasare, cursanţii plăteau fie în mai multe rate, fie integral.
În mare parte cursul de legislaţie a fost cuprins în preţul de şcolarizare, iar cei ce figurează doar cu curs de legislaţie nu s-au prezentat la ore”, a susținut femeia (H. L. A.), potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției.
Instanța a constatat că prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost achitat integral și a admis încheiat între părți. Hotărârea din 14 februarie 2025 poate fi contestată cu apel.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | Primăria Alba Iulia, trofeu și diplomă de excelență la Gala „România ești TU” pentru investițiile cu impact pentru comunitate și conservarea patrimoniului
FOTO | Primăria Alba Iulia, trofeu și diplomă de excelență la Gala „România ești TU” pentru investițiile cu impact pentru comunitate și conservarea patrimoniului Zilele trecute, în cadrul celei de-a III-a ediții a Galei Naționale „România ești TU”, organizată la Palatul Parlamentului, Primăria Municipiului Alba Iulia a primit TROFEUL DE EXCELENȚĂ pentru investițiile cu impact […]