Ziarul Unirea

O pensiune din Alba, în Top 50, la nivel național, companii înfiinţate în anul 2018

O pensiune din Alba, în Top 50, la nivel național, companii înfiinţate în anul 2018.

O firmă din Alba se află în Top 50 de companii înființate în anul 2018, întocmit de Ziarul Financiar. Este vorba de Pensiunea Casa Bună, cu un capital social de 3.6 milioane de lei, după cum arată datele Registrului Comerţului.

ELIT

Conform sursei citate, Pensiunea Casa Bună SRL, din Alba, având ca domeniu de activitate ”Alte servicii de cazare”, este pe locul 35 în acest top.

Cele mai mari 50 de companii înfiinţate în România în perioada ianuarie-noiembrie 2018 au un capital social total de 5,1 mld. lei, arată datele de la Registrul Comerţului.

Două din cele mai mari cinci companii ale anului 2018 sunt centre de servicii ale unor grupuri străine: LSEG Business Services (50 mil. lei capital social), centrul de servicii al Bursei din Londra şi Lidl Digital (46,6 mil. lei capital social), centrul de IT al discounterului german din comerţ Lidl.

Bucureştiul a devenit în ultimul an o adevărată capitală a centrelor de servicii, planuri de extindere fiind anunţate şi de Amazon, FitBit sau UiPath. În ultimii ani şi grupurile petroliere OMV şi Total au deschis centre de servicii în Capitală, dar şi jucători din industria bunurilor de larg consum: BAT, producătorul ţigărilor Kent, sau Molson Coors, proprietarul Bergenbier.

Real-estate-ul domină ca număr topul celor mai mari firme înfiinţate în 2018, cu patru companii de dezvoltare şi promovare imobiliară şi alte 14 care activează pe piaţa achiziţiilor şi închirierilor de bunuri imobiliare. Doar trei dintre cele mai mari firme înfiinţate în 2018 sunt în agricultură şi industria alimentară, arată datele de la Registrul Comerţului.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419