Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii

Anunț îngrijorător, transmis de Casa de Pensii, pentru anumiți pensionari. Aceștia ar putea să fie puși să înapoieze ajutorul social primit, în cazul în care nu respectă anumite obligații.

Citește și: Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în calcul la stagiul minim de cotizare

Există o categorie de pensionari care va fi nevoită să restituie pensia socială și sumele primite pe cardurile de alimente. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Casei Naționale de Pensii.

Mai exact, cei care primesc pensie socială, sume pe cardul de alimente sau sprijin financiar pentru energie și își stabilesc domiciliul în altă țară, fără a notifica conducerea Casei de Pensii, vor fi obligați să restituie ajutoarele primite pentru că practic nu mai îndeplinesc condițiile de alocare a acestora. Este important de reținut că neglijarea obligației de a trimite certificatul de viață și datele bancare din străinătate poate avea consecințe grave asupra plății pensiei.

Aceste documente trebuie trimise de două ori pe an, conform noilor reglementări, în luna martie și în septembrie, la casele teritoriale de pensii. În cazul în care pensionarii nu respectă aceste termene, plățile pot fi suspendate începând cu luna următoare.

FOTO: Arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea