Rămâi conectat

Politică Administrație

O nouă tranșă de 10,4 milioane de lei din banii publici vor ajunge la STP. Horațiu Clepan critică dur majoritatea PNL din Consiliul Local Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consilierul local al municipiului Alba Iulia, social-democratul Horațiu Clepan, a criticat dur, joi, într-o conferință de presă, modul în care majoritatea PNL din Consiliul Local transferă sume uriașe din bugetul public al municipiului în conturile unui SRL, respectiv cele ale Societății de Transport Public (STP) din Alba Iulia.

 

Horatiu Clepan01Clepan susține că deși de ani de zile încearcă să deschidă ochii cetățenilor cu privire la acest lucru, nu mai demult de marți, consilierii locali PNL au aprobat o hotărâre de CL prin care 10, 4 milioane de lei din banii cetățenilor vor ajunge la STP, cu titlu de contribuție al Coniliului Local la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, (AIDA TL), “asociaţie de casă a PDL-PNL”, condusă de liberalul Dorin Nistor.

 

Mai mult decât atât, susține Horațiu Clepan, proiectul de hotărâre respectiv prevede revocarea unei hotărâri anterioare prin care contribuția Primăriei Alba Iulia era stabilită la suma de 4 milioane de lei și aprobarea unei sume de 2,5 ori mai mare, fără nicio justificare serioasă.

 

“Asta în condițiile în care prețul unui bilet de călătorie cu STP este de 2,5 lei, semnificativ mai mare decât în alte orașe, cum ar fi spre exemplu București, unde tariful unei călătorii urbane este de doar 1,3 lei (…)

În condițiile în care Primăria Alba Iulia plătește aceste subvenții uriașe către o firmă privată de transport, fără să știm exact cum se cheltuiesc banii, la Sebeș, administrația locală nu oferă niciun fel de subvenție transportatorilor locali”, a mai precizat Horațiu Clepan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea