O nouă suspiciune de coronavirus în țară: O femeie din Deva, care s-a întors recent dintr-o excursie din Thailanda, a fost internată în spital

O nouă suspiciune de coronavirus în țară: O femeie din Deva, care s-a întors recent dintr-o excursie din Thailanda, a fost internată în spital

O femeie s-a întors recent în țară, după ce a călătorit timp de o săptămână în Thailanda, fiind suspectă de coronavirus. Femeia, în vârstă de 56 de ani, s-a întors în țară în data de 13 februarie. Aceasta a fost internată inițial la Spitalul Județean de Urgență Deva, fiind pe urmă transportată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Prefectura Hunedoara, femeia în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecţie cu COVID-19, a fost transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

INFORMARE COVID-19

Femeia s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus”. O Autospecială Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timişoara în condiţii speciale.

„După efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş. Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni. În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva”, se arată în comunicatul citat.

Surse: Mediafax

Darius BUZGURE

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...