O nouă Ordonanță de URGENȚĂ din partea Guvernului pentru medici: Ocuparea posturilor vacante fără concurs

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Guvernul discută, joi, în primă lectură, o ordonanță de urgență pentru atragerea de medici în spitale în actualul context epidemiologic. Astfel, medicii care acceptă oferta Guvernului vor primi posibilitatea să ocupe funcții fără examen.

„Exista un număr important de medici din diferite specialități care si-au dat acum examenul si au finalizat rezidentiatul si atunci propunerea noastra printr-o ordonanta daca sunteti de acord sa o punem azi pentru prima lectura. Noi am propus acum primii 200, specializarile pe care le tintim sunt ATI, urgenta, pneumologie, infectioase, epidemiologie si radiologie. Daca e cerere, venim cu suplimentarea. Ii angajam la Spitalul Gerota al MAI si de acolo ii distribuim. La finalizarea perioadei care poate sa dureze vreo 6 luni vor avea posibilitatea sa ocupe posturile vacante fara concurs, asta prevede OUG. Asa vom atrage medicii care au terminat”, a declarat, in sedinta de Guvern, seful DSU Raed Arafat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Sa ii angajam pe toti, ca o forta de interventie”, a spus premierul Ludovic Orban.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Arafat a precizat că pe această cale ar putea ajunge inca 70 de noi medici pentru ATI.

El a indicat că se mai doreste si cresterea capacitatii de ventilatie in UPU (unitati de primiri urgente) pana la preluarea bolnavilor in sectiile ATI”.

„La nivelul unităţilor de primiri urgenţe, în discuţiile cu colegii pe care le vom avea inclusiv mâine, este creşterea capacităţii de ventilaţie, dar ea este limitată pentru că este gândită pentru altfel de activitate. Acum, dacă va creşte numărul, vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc ca să putem să asigurăm îngrijirea bolnavului corect până este preluat de secţiile de terapie intensivă care poate la orice moment să nu aibă loc, să aşteptăm o oră, două, trei şi atunci va trebui pacientul să fie îngrijit corect în unitatea de primiri urgenţe”, a completat Arafat.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419