Rămâi conectat

Actualitate

O nouă meserie va fi introdusă în COR – ”expert în dezvoltare durabilă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ocupația de ”expert în dezvoltare durabilă” va introdusă în nomenclatorul Clasificarea ocupațiilor din România (COR), după ce Ministerul Muncii a avizat favorabil o solicitare în acest sens a Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cererea a primit aviz favorabil din partea Ministerului Muncii în data de 22 februarie.

”Ocupația ”expert în dezvoltare durabilă” va avea codul 242232 și va fi introdusă în cadrul Grupei de bază 2422 – Specialiști în domeniul politicilor administrative. Acest cod va putea fi folosit cu titlu provizoriu până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului comun al ministrului Muncii și Justiției Sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România, care va statua această ocupație profesională”, precizează sursa citată.

Motivul pentru care s-a solicitat introducerea acestei ocupații îl reprezintă revizuirea Strategiei de Dezvoltare Durabilă din 2008 și implementarea celor 17 obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD) din Agenda 2030.

”În domeniul dezvoltării durabile există nevoia aplicării unui cadru strategic, legislativ și instituțional coerent și formarea unor nuclee ale dezvoltării durabile în instituțiile publice cheie din România, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni bine pregătiți în acest domeniu”, se explică în comunicat.

”Acum suntem în procesul de revizuire a Strategiei din 2008 și am considerat că trebuie să gândim și să aplicăm sustenabil această revizuire, care va putea fi implementată cu succes dacă există aceste nuclee în care vor activa oameni dedicați și pregătiți. Așadar, consider că este un pas important introducerea acestei ocupații în nomenclatorul Clasificării ocupațiilor din România, unul care ne va ajuta să creștem nivelul de reușită în ceea ce privește și obiectivele dezvoltării durabile”, a declarat consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, citat în comunicat.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea