O nouă creșă modernă, va fi construită de Primăria Alba Iulia, în cartierul Orhideea. Investiție de peste 11 000 000 lei

Consilierii Locali vor avea de aprobat, în ședința din 28 ianuarie, documentația tehnico-economică, faza SF, pentru obiectivul de investiții „CONSTRUIRE CREȘĂ CARTIER ORHIDEELOR – STRADA LALELELOR, NR.91A, MUNICIPIUL ALBA IULIA, JUDEȚUL ALBA”.

În ultimii ani, cererile pentru locurile în creșele de stat în muncipiul Alba lulia au fost foarte mari în raport cu numărul de locuri disponibile în oraș, prin urmare, mulți dintre tinerii părinți nu au putut opta pentru sistemul educațional de stat tocmai din acest considerent. Creșa propusă să fie realizată este amplasată pe domeniul public al statului român, situat în cartier Orhideelor, strada Lalelelor, nr.97A, Municipiul Alba lulia, lângă Unitatea Militară 01684. Terenul pe care va fi amplasată creșa este delimitat astfel:
– la est – drum privat str. Orhideelor;
– la nord – drum public str. Lalelelor;
– la vest – Unitatea Militară 01684 și teren în administrarea Universității „1 Decembrie 1918”;
– la sud – proprietate publică destinată construcției de locuințe si dotări urbane.

Prin acest studiu de fezabilitate este propusă o construcție cu regim D+P+E, cu o suprafață desfășurată de circa 1835 mp, cu funcțiuni prin care se creează un număr de 90 de locuri pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, dispuși în 6 grupe, 2 de 1-2 ani și 4 de 2-3 ani.

Clădirea propusă în regim de înălțime D+P+E are o forma dreptunghiulară. La demisolul clădirii, au fost prevăzute preponderent spațiile pentru personalul didactic și spațiile tehnice. La parterul clădirii, au fost prevăzute 4 grupe de copii, precum și spațiile auxiliare, zona de alimentație împreună cu și spațiul comun de joacă. La etajul clădirii au fost propuse 2 grupe de copii precum și o sală multifuncțională de joacă.

Valoarea totala a investiției (varianta 1 recomandată): 11.041.667,24 lei (inclusivTVA) și are ca durată de execuție 12 luni. Sursele de finanțare sunt reprezentate de buget local și alte surse constituite conform legii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...