Rămâi conectat

Ştirea zilei

O învăţătoare din Sohodol vrea să predea la orice şcoală din ţară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 27 iulie, a fost prima zi în care candidaţii care au obţinut minim nota 7.00 la concursul de titularizare din 13 iulie şi nu au fost repartizaţi în prima etapă şi-au putut completa fişele de opţiuni pentru a se titulariza în alte judeţe. La Centrul nr. 1 de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia se prezentaseră doar 6 candidate, profesoare de limba română, educatoare şi profesori-documentarişti. La Centrul nr. 2 din incinta şcolii generale a Colegiului Tehnic „Apulum” până la ora 12.00 îşi completase fişa doar o singură învăţătoare. Este vorba de Adriana Holubuţ, din satul Lazuri, comuna Sohodol, cu definitivat şi o vechime de 5 ani în învăţământ, care deşi a mai participat la concursurile de titularizare nu a reuşit să obţină un post permanent, lucrând ca suplinitoare.

Astfel, anul trecut a avut media 8,05, iar acum doi ani, 7,20 şi în 13 iulie, nota 7.00, dar nu a reuşit să se titularizeze deoarece posturile titularizabile din listă s-au epuizat. Tânăra a completat iniţial fişa cu nici mai mult, nici mai puţin de 134 de opţiuni, dar în final 10 dintre acestea nu au putut fi validate în aplicaţia informatică a ministerului, deoarece fie era necesar avizul şcolii din Bucureşti pentru învăţământ particular, fie era post rezervat pentru bursieri MECTS. În final, au rămas 124 de şcoli aproape din toată ţara unde sunt anunţate posturi vacante de învăţătoare: pornind de la judeţele învecinate cu Alba (Sibiu, Mureş), continuând la cele din Ardeal (Sălaj, Covasna), mergând până la cele din Dobrogea (Constanţa, Tulcea), din sud (Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi) şi sfârşind cu judeţele din Moldova (Bacău, Galaţi, Suceava, Botoşani). „Nici în anii în care am profesat până acum nu am fost acasă. Nu sunt căsătorită şi pentru mine e important să iau un post de titular în învăţământ ca învăţătoare, indiferent în ce zonă”, a spus înv. Adriana Holobuţ. Aşadar, există în sistemul de învăţământ şi cadre didactice dedicate meseriei, cum este învăţătoarea din Munţii Apuseni, care merită aprecierea tuturor. Şi astăzi, 28 iulie, se mai pot completa fişele cu opţiuni, pentru titularizarea în şcoli din ţară, repartizarea computerizată având loc mâine, 29 iulie.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea