O inițiativă legislativă obligă consiliile județene să asigure transport public și pentru localitățile izolate

O inițiativă legislativă obligă consiliile județene să asigure transport public și pentru localitățile izolate

O inițiativă legislativă a fost introdusă de Guvern, la Camera Deputaților, prin care se dorește asigurarea transportului public județean și pentru localitățile care nu sunt vizate în acest moment de astfel de servicii (din cauză că aceastea nu rentează pentru transportatori).

În esență, propunerea de lege urmărește să dea posibilitatea autorităților să le acorde transportatorilor licențe exclusive sau compensații pentru prestarea serviciului de transport și în localități care nu rentează din punct de vedere comercial.

ELIT

Propunerea Guvernului (pentru care Executivul și-a și asumat răspunderea) a fost înregistrată la Camera Deputaților miercuri. În esență, se dorește reintroducerea transportului de persoane, la nivel județean, în rândul serviciilor publice. Astfel de servicii sunt asigurate pentru că ele prezintă o importanță deosebită pentru populație, din punct de vedere al siguranței și al necesității, de exemplu.

În condițiile în care serviciul de transport public județean ajunge să fie considerat un serviciu de interes public, autoritățile pot să ia măsuri prin care să determine prestatorii de astfel de servicii să le ofere, chiar dacă nu e rentabil pentru ele (de exemplu, în localitățile unde costurile serviciului depășesc veniturile obținute din prestarea acestuia, din cauza numărului scăzut de oameni care folosesc astfel de mijloace de transport.

Mihail David - 2020

Acest lucru se poate asigura prin oferirea de licențe de transport exclusiv sau prin oferirea de compensații.

sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...