O femeie și un bărbat, reținuți după perchezițiile din Alba, în dosarul privind evaziunea fiscală în domeniul construcțiilor

Un bărbat și o femeie au fost reținuți, miercuri, în urma perchezițiilor din Alba, în dosarul privind evaziunea fiscală în domeniul construcțiilor, transmite Poliția Alba.

”In urma actiunii de ieri a politistilor de investigare a criminalitatii economice din IPJ Alba, fata de un barbat de 47 de ani, din comuna Garda de Sus si fata de o femeie de 37 de ani, din Alba Iulia, a fost luata masura retinerii, pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala. In cursul zilei de azi, 10.05.2018, vor fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, pentru dispunerea masurilor legale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Alba trimis joi.

La data de 9 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 23 de percheziţii în judeţele Alba (11), Bihor (2), Sibiu(5) şi în municipiul Bucureşti (5).

Activitățile se desfășoară la locuințele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

O parte din administratorii de firme, care activează în domeniul construcțiilor de imobiliare, sunt suspectați că au cumpărat facturi fictive pentru a construi, între altele, o pensiune în localitatea Gârda de Sus, care a fost ridicată pe fonduri europene.

Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.058.558 lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...