Rămâi conectat

Ştirea zilei

O femeie și un bărbat, reținuți după perchezițiile din Alba, în dosarul privind evaziunea fiscală în domeniul construcțiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat și o femeie au fost reținuți, miercuri, în urma perchezițiilor din Alba, în dosarul privind evaziunea fiscală în domeniul construcțiilor, transmite Poliția Alba.

”In urma actiunii de ieri a politistilor de investigare a criminalitatii economice din IPJ Alba, fata de un barbat de 47 de ani, din comuna Garda de Sus si fata de o femeie de 37 de ani, din Alba Iulia, a fost luata masura retinerii, pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala. In cursul zilei de azi, 10.05.2018, vor fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, pentru dispunerea masurilor legale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Alba trimis joi.

La data de 9 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 23 de percheziţii în judeţele Alba (11), Bihor (2), Sibiu(5) şi în municipiul Bucureşti (5).

Activitățile se desfășoară la locuințele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

O parte din administratorii de firme, care activează în domeniul construcțiilor de imobiliare, sunt suspectați că au cumpărat facturi fictive pentru a construi, între altele, o pensiune în localitatea Gârda de Sus, care a fost ridicată pe fonduri europene.

Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.058.558 lei.

[nggallery id=5578]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea