Rămâi conectat

Actualitate

O fabrică celebră de zahăr din Ardeal se ÎNCHIDE: După 62 de ani de activitate pune lacătul pe ușă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O fabrică celebră de zahăr din Ardeal se ÎNCHIDE: După 62 de ani de activitate pune lacătul pe ușă

Fabrica de zahăr din Luduș, județul Mureș, se închide după 62 de ani de activitate neîntreruptă. În vremurile de glorie, în anii 80, fabrica avea 1.200 de angajați

„Încă o fabrică românească privatizată în trecut e terminată!!! Este vorba despre fabrica de zahăr din Luduș. După 62 de ani de activitate, fabrica din jud. Mureş se închide.

Şi aşa, din producători de zahăr vom deveni importatori deoarece grupul francez Tereos, cel mai mare pro­ducător de zahăr din Franţa, care a venit la noi în 1992, închide şi pleacă din România. Iar planul francezilor nu este să vândă unitatea de producție, ci să o taie pe bucăți și să o dea la fier vechi ne spune Evenimentul Zilei.

Guvernul României, oare nu ar fi cazul să o preluăm din nou și să începem producția?!?

În vremurile de glorie, în anii 80, fabrica avea 1.200 de angajați și prelua sfeclă de zahăr din județele din Ardeal. ”Fabrica avea pe atunci o capacitate de prelucrare a sfeclei de 2500 t/zi. Știu că mereu am fost pe locurile 1-3 la nivel național ca randament de prelucrare a zahărului, chiar dacă ca mărime n-am fost pe primul loc. Zahărul pe care-l produceam, cred că era printre cele mai bune, dacă nu cel mai bun zahăr din țară.

Ca dovadă că era un zahăr foarte bun, după revoluție, am devenit furnizori pentru firma Coca Cola. Nu mulți dădeau zahăr acolo”, își amintește Silviu Gherman (69 ani) s-a angajat în fabrica de zahăr din Luduș”, a scris pe facebook politiciana Ioana Ramona Bruynseels.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea