„O cronologie a Caselor de Ajutor Reciproc”- un nou volum semnat de Cristian Florin Bota
A ieşit de sub tipar o nouă carte semnată de economistul Cristian Florin Bota din Teiuş. Intitulată – „O cronologie a Caselor de Ajutor Reciproc”, cartea a apărut în aceste zile, la Alba Iulia. Iată prezentarea cărţii, semnată Dr. Ioan Drăgan, Directorul Arhivelor Naţionale ale României.
„O istorie pentru viitor
Dl. Cristian Florin Bota este un nume deja consacrat pentru cunoscătorii meleagurilorîncărcate de istorie ale judeţului Alba. Este binecunoscut arhivelor şi bibliotecilor importante,precum şi cercetătorilor şi oamenilor localităţilor cărora le-a realizat admirabile monografii. Este un colecţionar pasionat de documente istorice. Pasiunea sa pentru trecut se manifestă prin căutarea neobosită, chiar cu sacrificii personale, a informaţiei noi şi prin respectul neabătut pentru adevărul istoric probat cu documente.
Lucrarea de faţă are pentru autorul său o motivaţie în plus: este o istorie adusă până la zi a profesiunii sale. Este vorba de asociaţionismul în scop economic şi financiar, care constituie unul din pilonii progresului economic şi social din evul mediu şi până în zilele noastre. Autorul realizează o sinteză unică, istorică şi cronologică, a activităţii de întrajutorare în cadrul asociaţiilor profesionale şi uniunilor de credit din România şi din lume, între secolele XIV-XX. Sunt prezentate, de asemenea, organizaţiile coordonatoare ale uniunilor caselor de ajutor reciproc din România, Europa şi de pe plan mondial,dovedind cu fapte şi date concludente sincronismul nostru cu evoluţiile de pe plan internaţional.
Această merituoasă lucrare nu este doar una de istorie, menită a-i informa pe contemporani, mai ales pe cei din domeniul cercetat. Ea are un mesaj intrinsec evident pentru noi toţi, anume acela că asociaţionismul afirmat în breslele, ghildele şi confreeriile medievale, nu şi-a epuizat nici azi valenţele, în lumea hipertehnologizată şi globalizată a mileniului trei. Cartea dlui Bota ilustrează cum nu se poate mai elocvent utilitatea istoriei pentru prezent şi pentru viitor.”
Felicitări autorului şi mult succes în continuare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate!
Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate! Joi după-masa, începând cu ora 17.00, a avut loc lansarea volumului „Alba – «inima» din inima României” a jurnalistului rebusistului albaiulian Dumitru Henegar, la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Nu demult, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan