Rămâi conectat

Cultură Educație

„O cronologie a Caselor de Ajutor Reciproc”- un nou volum semnat de Cristian Florin Bota

Alexandra Mates

Publicat

în

O cronologie a Caselor de Ajutor ReciprocA ieşit de sub tipar o nouă carte semnată de economistul Cristian Florin Bota din Teiuş. Intitulată – „O cronologie a Caselor de Ajutor Reciproc”, cartea a apărut în aceste zile, la Alba Iulia. Iată prezentarea cărţii, semnată Dr. Ioan Drăgan, Directorul Arhivelor Naţionale ale României.

„O istorie pentru viitor

Dl. Cristian Florin Bota este un nume deja consacrat pentru cunoscătorii meleagurilorîncărcate de istorie ale judeţului Alba. Este binecunoscut arhivelor şi bibliotecilor importante,precum şi cercetătorilor şi oamenilor localităţilor cărora le-a realizat admirabile monografii. Este un colecţionar pasionat de documente istorice. Pasiunea sa pentru trecut se manifestă prin căutarea neobosită, chiar cu sacrificii personale, a informaţiei noi şi prin respectul neabătut pentru adevărul istoric probat cu documente.

Lucrarea de faţă are pentru autorul său o motivaţie în plus: este o istorie adusă până la zi a profesiunii sale. Este vorba de asociaţionismul în scop economic şi financiar, care constituie unul din pilonii progresului economic şi social din evul mediu şi până în zilele noastre. Autorul realizează o sinteză unică, istorică şi cronologică, a activităţii de întrajutorare în cadrul asociaţiilor profesionale şi uniunilor de credit din România şi din lume, între secolele XIV-XX. Sunt prezentate, de asemenea, organizaţiile coordonatoare ale uniunilor caselor de ajutor reciproc din România, Europa şi de pe plan mondial,dovedind cu fapte şi date concludente sincronismul nostru cu evoluţiile de pe plan internaţional.

Această merituoasă lucrare nu este doar una de istorie, menită a-i informa pe contemporani, mai ales pe cei din domeniul cercetat. Ea are un mesaj intrinsec evident pentru noi toţi, anume acela că asociaţionismul afirmat în breslele, ghildele şi confreeriile medievale, nu şi-a epuizat nici azi valenţele, în lumea hipertehnologizată şi globalizată a mileniului trei. Cartea dlui Bota ilustrează cum nu se poate mai elocvent utilitatea istoriei pentru prezent şi pentru viitor.”

Felicitări autorului şi mult succes în continuare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea