Rămâi conectat

Curier Județean

O bandă de hoţi harnici a „periat” Alba Iulia tot anul 2011

Publicat

în

    Poliţiştii din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Alba au reuşit să captureze un grup de tineri care în acest an au furat „en-gros” de pe raza municipiului Alba Iulia, din cele mai diverse locuri, de regulă mai puţin păzite. Iniţial a căzut în plasa poliţiştilor C.P.I., un minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Alba Iulia care a furat elemente din cupru dintr-o casă în construcţie, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 19 octombrie 2011. Acesta este deja cercetat în stare de reţinere de poliţiştii albaiulieni, fiind suspect de comiterea unor furturi din mai multe boxe situate la subsolurile a două blocuri din municipiul Alba Iulia.
Extinzând cercetările, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au mai descoperit că în perioada februarie -octombrie 2011, C.P.I., împreună cu C.C.R., de 18 ani, C.I.I., de 14 ani şi C.B., de 24 de ani, toţi din municipiul Alba Iulia au comis mai multe fapte penale pe raza municipiului Alba Iulia. Astfel, în perioada 19 septembrie -19 octombrie 2011 cei patru au sustras pe timp de zi (în repetate rânduri), ţeavă de cupru şi fire electrice dintr-un imobil aflat în construcţie situat pe strada Decebal din Alba Iulia, cauzând un prejudiciu de 16.000 lei. În 6 octombrie 2011 C.P.I. şi C.B. au sustras din Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, dintr-o cabină destinată artiştilor, un portmoneu ce aparţinea unei actriţe, în care se aflau documente de identitate ale acesteia şi suma de 4.500 lei. În 19 septembrie 2011, C.C.R. a sustras, pe timp de zi, cabluri electrice din două posturi de transformare a energiei electrice. În noaptea de 24/25 februarie 2011, C.I.I. a pătruns prin efracţie în sediul unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia, fără a reuşi să sustragă bunuri iar în noaptea de 7/8 martie 2011 a sustras un banner aparţinând unei societăţi comerciale ce era amplasat pe strada Bucureşti din municipiul Alba Iulia.
C.P.I., C.C.R. şi C.B. au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cercetările sunt continuate faţă de toţi cei patru suspecţi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale precum şi pentru recuperarea prejudiciilor. (N.I.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Publicat

în

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Luni, 16 mai, a fost depusă documentația pentru dotarea transportului public local de persoane cu autobuze electrice. Proiectul presupune achiziționarea a 3 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, precum și realizarea unei autobaze cu 3 stații lente de încărcare și o stație rapidă la capăt de traseu (Războieni-Cetate).

Această investiție este realizată în parteneriat cu comuna Unirea, pe teritoriul căreia vor fi instalate două stații de încărcare electrice. Proiectul are o valoare de 1.658.000 euro fără TVA și este finanțat prin PNRR, componenta C10, intervenția I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

De asemenea, în 14 aprilie 2022 au fost depuse documentele pentru finanțarea nerambursabilă de reabilitare a 6 blocuri de locuințe, respectiv blocurile 1-5 de pe strada Colonia Dumbrava și blocul din str. Fabricii nr. 1. Proiectul are o valoare de 1.158.460 euro fără TVA și presupune reabilitarea termică integrală a imobilelor menționate. Finanțarea se realizează prin PNRR componenta C5, axa A3.2 – Renovare energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Administrația locală a orașului Ocna Mureș continuă atragerea de investiții prin fonduri nerambursabile. Pe măsură ce se vor putea accesa și alte axe, intervenții și componente ale PNRR ori a altor surse de finanțare nerambursabile, administrația locală este pregătită pentru accesarea unor astfel de fonduri specifice. Continuăm investițiile în orașul Ocna Mureș!”, au transmis reprezentanții primăriei Ocna Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Publicat

în

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o mașină radiată din circulație.

La data de 16 mai 2022, în jurul orei 18.10, polițiștii din Teiuș, au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea, pe strada Decebal din oraș, un autoturism radiat din circulație.

Față de conducătorul auto, cercările sunt continuate pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Publicat

în

17 mai| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă publică ordinară pentru ziua de marți, 17 mai 2022, de la ora 13:00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, biroul de lucru al Primarului municipiului Alba Iulia, în regim de videoconferinţă.

PROIECT AL ORDINII DE ZI :

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 126/10.04.2017 a Consiliului Local privind aprobarea proiectului Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expoziţional Corp Principal „E”, a cheltuielilor legate de proiect şi a acordului de parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu modificările şi completările ulterioare

3. Proiect de hotărâre privind darea în administrare şi exploatare a unui imobil (teren), proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia, către operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA

4. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din fondul locativ al Municipiului Alba Iulia

5. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor de construire „Sediu Tribunal Alba”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare