O asociație vrea să atragă în Apuseni de 7 ori mai mulți turiști străini, la o vânătoare de comori, decât numărul oaspeților care ne vizitează județul într-o lună!
O asociație vrea să atragă în Apuseni de 7 ori mai mulți turiști străini la o vânătoare de comori decât numărul oaspeților care ne vizitează județul într-o lună!
Asociația „Apuseni Spirit” vrea să atragă de 7 ori mai mulți turiști străini la o vânătoare de comori decât numărul oaspeților din alte țări care ne vizitează întreg județul sau cam cât turiștii români și străini care vin în județul Alba într-o lună!
La Pensiunea Ela și Cătă din Bistra, Asociația „Apuseni Spirit” Câmpeni a lansat „Strategia de dezvoltare a Munților Apuseni”. La reuniune au participat reprezentanți ai primăriilor, administrației județene și universităților, administratori de pensiuni și patroni de restaurante, liderii ONG-urilor partenere și alți colaboratori, dar și meșteri populari, producători locali și artiști.
„Inima acestei strategii este dezvoltarea unei platforme informatice de ultimă generație, accesibilă atât pe iOS, cât și pe Android ce va cuprinde toate punctele de atracție turistică din Masivul Apuseni. Această inițiativă se dorește a fi un ghid complet pentru orice turist, oferind informații detaliate, trasee personalizate și recomandări bazate pe interesele și preferințele vizitatorilor”, a arătat Radu Stoica.
Citește și: Peştera Urşilor – minunea naturii din Munţii Apuseni
Primul eveniment organizat cu ajutorul platformei va avea loc între 20 iunie – 20 iulie, la „Apuseni Treasure Hunt” fiind așteptați „peste 30.000 de turiști străini”!
Cifra avansată este de aproximativ 7 ori mai mare decât numărul turiștilor din alte țări care ne vizitează județul într-o lună de vară, potrivit Direcției Regionale de Statistică Alba (august 2023 – 4.332, iulie 2023 – 4.189) sau se apropie de numărul total de turiști, români și străini la un loc, care vin în Alba.
„Participanții vor avea ocazia să caute comori folosind indicii sub formă de poezii și ghicitori. Aceste comori pot include obiecte valoroase sau reprezenta simboluri ale regiunii. Toate punctele de atracție turistică din regiunea Apuseni vor fi incluse în proiect. Acest lucru implică vizite la muzee, interacțiune cu artizanii populari locali, vizite la biserici și mănăstiri istorice, explorarea peșterilor mai puțin cunoscute și admirația cascadelor din regiune. Proiectul are ca scop promovarea zonelor din Apuseni, precum Abrud, Roșia Montană și Bistra, pentru a sprijini dezvoltarea economică și turismul în aceste locuri.
Se va face legătura cu serbarea «Anul Avram Iancu» și evenimentul se va încheia cu un semimaraton numit «Țara de Piatră». Acest lucru va permite participanților să se bucure și de evenimentele culturale și sportive din zonă. (…) Pentru a asigura succesul acestui eveniment, vom colabora cu furnizori de servicii de turism și administrațiile locale pentru a amenaja zone de campare și pentru a organiza transportul grupurilor mai mari de turiști. Pentru toate aceste activități, avem nevoie de un buget estimat de 100.000 de euro.
Cu acest proiect, dorim să oferim o experiență memorabilă și educativă participanților, să promovăm frumusețea Apusenilor și să susținem dezvoltarea locală”, scrie despre proiect site-ul oficial al asociației.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Angajăm în Alba Iulia bucătar cu experiență și/sau ajutor de bucătar pentru locația noastră din municipiu
Angajăm în Alba Iulia bucătar cu experiență și/sau ajutor de bucătar pentru locația noastră din municipiu Dacă ești pasionat de gătit și îți dorești să lucrezi într-un mediu dinamic, vino să faci parte din echipa noastră! Mai multe detalii se pot afla la numărul de telefon: 0753364475. Cerințe: Bucătar cu Experiență: -Experiență minimă de 2 […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată