Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O armă cu aer comprimat, ridicată de la un cetățean italian, se aflată de 9 ani în camera de corpuri delicte a IPJ Alba. Ce a decis instanța de judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O armă cu aer comprimat, ridicată de la un cetățean italian, se aflată de 9 ani în camera de corpuri delicte a IPJ Alba. Ce a decis instanța de judecată

Poliţia a solicitat Tribunalului Alba clarificarea situaţiei juridice a corpului delict indisponibilizat în 2010, ca urmare a unui dosar instrumentat de DIICOT. Proprietarul armei, cetăţeanul italian S. Luigi a fost condamnat, definitiv, în febraurie 2017, la 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată şi la plata unei amenzi administrative de 500 de lei.

”Din examinarea sentinţei se constată că nu există nicio împrejurare care să constituie îndreptare de eroare materială/omisiune vădită şi nici necesitatea vreunei lămuriri în sensul solicitat întrucât, în primul rând, se constată că nu a fost solicitată confiscarea armei şi nici restituirea ei, nici prin rechizitoriu şi nici în motivele de apel formulate de parchet. În al doilea rând, sentinţa a fost analizată de Curtea de Apel şi nu s-a apreciat necesitatea reformării ei în calea de atac. Se poate constata, în al treilea rând, că inculpatul nu a fost condamnat pentru deţinerea fără drept a armei, apreciindu-se că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, sens în care s-a dispus încetarea procesului penal pentru această infracţiune şi s-a aplicat o amendă administrativă”, a apreciat Tribunalul Alba în decizia privind situaţia juridică a armei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Magistratul a mai precizat că ambele instanţe (Tribunalul în 2015 şi Curtea de Apel în 2017) au apreciat că nu se impune pronunţarea asupra acestei arme în sensul confiscării, având în vedere că nu s-a aplicat o pedeapsă ci o amendă administrativă, considerându-secă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, caz în care confiscarea este facultativă.

”Atâta timp cât ambele instanţe, cu autoritate de lucru judecat, nu au dispus confiscarea şi nici restituirea – care nu s-a solicitat de către parchet nici la fond şi nici în apel, concluzia este că nu există niciun aspect de natură să facă obiectul vreunei cereri de îndreptare eroare materială/omisiune vădită şi nici lămurire a hotărârii, întrucât s-ar aduce atingere autorităţii de lucru judecat în cauză”, a completat jduecătorul ca răspuns la contestaţia la executare formulată în urma sesizării IPJ Alba.

Reprezentanţii Poliţiei trebuie să decidă acum ce se întâmplă cu arma: o restituie cetăţeanului italian sau o păstrează în continuare în camera de corupuri delicte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea