Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nunta de la Bistra, care a băgat în spital peste 100 de persoane, a ajuns de pomină în toată țara

Bogdan Presecan

Publicat

în

Peste 100 de persoane care au participat dumincă la o nuntă organizată în localul “La Brezea”  din comuna Bistra, din Munții Apuseni, au necesitat internarea în spitalele din Abrud, Câmpeni și Alba Iulia cu simptome de toxinfecție alimentară.

Direcția de Sănătate Publică a reacționat rapid și a gestionat bine situația, iar acum derulează o anchetă cu privire la cauzele care au condus la această intoxicație în masă. Concluziile investigațiilor, rezultatele analizelor de laborator a mostrelor de mâncare luate de la localul unde a avut loc evenimentul, precum și eventualele sancțiuni ce vor fi aplicate, urmează să fie făcute publice în zilele următoare.

Starea de sănătate a pacienților, unii dintre ei copii și gravide, este stabilă, nefiind înregistrat niciun caz de grav de intoxicație.

Cea mai probabilă sursă a intoxicației o reprezintă alimentele servite la ospăț, carne și brânză depozitate și preparate în condiții igienico-sanitare necorespunzătoare. Preparatele au fost aduse în local de organizatorii nunții, care au semnat se pare un contract de folosință cu reprezentanții restaurantului, prin care își asumă întreaga responsabilitate legată de servirea și consumul meniului.

Povestea de pomină a nuntașilor din Munții Apuseni a fost preluată de întreaga mass media națională, fiind primul caz de nuntă din județul Alba, în urma căreia un număr atât de mare de persoane să necesite internarea în spital.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea