Numele Parcului Municipal Aiud rămâne… în plop

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În urma proiectului de hotărâre iniţiat de către grupul consilierilor UDMR privind atribuirea denumirii de „Áprily Lajos” Parcului Municipal din Aiud, au fost demarate o dezbatere publică şi un sondaj de opinie, până în 14 septembrie aiudenii putând să mai trimită propuneri la Primăria Aiud. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 105 cetăţeni din Aiud, iar rezultatele sunt următoarele: Parc Municipal – 67%, „Mircea Vulcănescu” – 1%, „Iacob Buta” – 2%, „Ovidiu Hulea” – 10%, „Mihai Eminescu” – 8%, „Áprily Lajos” – 12%, „Samuel Fenichel” – 0%, altă variantă – 0%.
„Nu ştiu dacă atribuirea unui nume Parcului Municipal este acum o problemă prioritară, trăim vremuri grele şi avem destule de rezolvat. Respect însă atât iniţiativa consilierilor UDMR, cât şi opiniile cetăţenilor, iar CL Aiud va vota, atunci când va fi momentul, după cum crede de cuviinţă, vot pe care din nou îl voi respecta. Personal, cred că actuala denumire de Parc Municipal nu are nevoie de alte completări. Personalităţile locale le-am onorat prin atribuirea denumirilor de străzi, prin respectarea contribuţiei lor. Ce mi-ar plăcea atât în calitate de cetăţean al Aiudului, cât şi în cea de primar, ar fi ca această vizibilă preocupare pentru parc să se vadă şi în felul în care îl respectăm atunci când trecem pe acolo”, a precizat primarul Horaţiu Josan. (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

5 Comentarii

Horea 1 septembrie 2011 at 21:11

Păi dacă majoritatea celor sondati (chiar daca sondajul n-a respectat parametrii STAS), adica 67% sunt pentru Parcul Municipal, de ce se mai tergiverseaza o asemenea hotarare simpla?
E clar, suntem adeptii cugetarii: „Ce poti face astazi, lasă pe maine”.

profesor Ana 1 septembrie 2011 at 23:55

Sau şi mai româneasca zicere: „Ce poţi face astăzi nu lăsa pe mâine, lasă pe … poimâine!” 😀

temperat 1 septembrie 2011 at 22:04

mai bine fara nume sau cu orice nume decit distrus ca in Alba Iulia

Badia 2 septembrie 2011 at 9:13

Cred ca treaba este mai mult decat clara. Numele ramane asa cum este. Politica „pasilor marunti” ai celor de la UDMR mai trebuie temperata altfel, in curand cam toate strazile si scolile vor avea numele unora dintrepersonalitatile maghiare, si, trebuie sa recunoastem ca au destule. Noi nu am putut avea deoarece, pe vremuri, am fost oprimati, nu „discriminati pozirtiv” asa cum sunt ei. Haideti sa botezam parcul cu numele lui Axente Sever, ca tot au cerut liderii UDMR sa ne cerem scuze pentru faptul ca la revolutia din 1848 a facut ce a facut. poate asa nu mai vor nici ei un nume maghiar.

eugen_AB 2 septembrie 2011 at 13:46

„Paşii mărunti” i-au făcut pe UDMR-işti să câştige multe avantaje, chiar prea multe! Poate că a sosit momentul ca printr-o o politică similară să li se mai taie din privilegii. Nu prea au simţul măsurii, ar trebui să fie sduşi cu picioarele pe pământ…

Comentariile sunt oprite