Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Număr record de particpanți la Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor”, Sebeș, Ediția 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor”, parte a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș, este încă o modalitate prin care Sebeșul menține în conștiința publică memoria marelui poet și filosof Lucian Blaga, personalitate marcantă a literaturii și culturii române. Scopul acestui concurs este acela al valorificării capacității participanților de a-și exprima, în mod creativ, gândurile, ideile și imaginația, în proză, în versuri sau în artă.

Și în acest an, Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor” a fost structurat pe două secțiuni, „Adulți” și „Elevi”, fiecare secțiune având mai multe domenii: creație literară-poezie și eseu, traducere și artă plastică, pe tema vieții, activității și operei lui Lucian Blaga. Pentru ediția din anul 2020, în condiții excepționale, organizatorii au prelungit perioada de înscriere și au prevăzut și posibilitatea expedierii lucrărilor pentru concurs prin intermediul poștei electronice. Astfel, până la încheierea perioadei de înscriere, pe adresa concursului au sosit nu mai puțin de 125 lucrări, 83 la secțiunea „Adulți” și 42 la secțiunea „Elevi”, jurizarea lucrărilor urmând a se desfășura la finalul lunii iunie. Lista câștigătorilor și modalitatea de înmânare a premiilor vor fi făcute publice la începutul lunii iulie.

Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor” este parte a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș și este organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea