Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Noul site Timflow: Livrările de buștean sunt acum și mai transparente

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
  • Site-ul are acum versiune în limba engleză și adaptată pentru dispozitive mobile pentru o experiență îmbunătățită de utilizare
  • Disponibilitatea datelor pentru public a fost extinsă la un an întreg
  • Parcurile Naționale din România sunt acum marcate ca „zone de excludere”
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Astăzi, site-ul Timflow (www.timflow.com) a primit o actualizare ce include o nouă prezentare grafică și funcții suplimentare. Site-ul este acum disponibil în limba engleză, Parcurile Naționale din România sunt marcate pe hartă ca „zone de excludere”, iar disponibilitatea datelor pentru utilizatorii înregistrați a fost extinsă de la o lună la un an de zile. Site-ul afișează date colectate de sistemul bazat pe prin GPS ce permite monitorizarea transparentă a transporturilor de lemn.

Oricine se poate înregistra și poate verifica fotografiile, documentele și rutele parcurse, de la punctul de încărcare la destinația tuturor camioanelor care transportă buștean către Holzindustrie Schweighofer. Acest nivel de transparență este unic în industria europeană de profil. Este una dintre măsurile centrale ale planului de acțiune implementat de Holzindustrie Schweighofer pentru a stopa fenomenul tăierilor ilegale din România.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Site-ul Timflow are un aspect și facilități noi

Cea mai importantă calitate a sistemului Timflow este nivelul nemaiîntâlnit de transparență. Toate datele GPS colectate sunt disponibile public pe portal, ceea ce permite factorilor interesați să verifice transporturile de buștean către Holzindustrie Schweighofer. La început, Timflow a fost oferit doar în limba română, dar cu adăugarea versiunii în limba engleză, publicul potențial se lărgește considerabil. De asemenea a fost produsă o versiune accesibilă pe dispozitivele mobile.

Începând de astăzi datele publicate vor fi disponibile pentru mai mult timp. Disponibilitatea datelor a crescut de la o lună la un an întreg, începând cu 1 octombrie 2017.

Noul site www.timflow.com arată acum nu doar proveniența și traseul parcurs de camioanele care livrează lemn către Holzindustrie Schweighofer, ci și Parcurile Naționale din România. Prin aceasta, compania își demonstrează în mod transparent angajamentul la politica de „zero lemn din Parcurile Naționale” pe care a acceptat-o în mod voluntar. Deși legislația permite recoltarea în așa-numitele „zone tampon” ale parcurilor naționale, Holzindustrie Schweighofer a exclus aceste zone ca parte a planului companiei pentru o industrie sustenabilă a lemnului.

„Am implementat Timflow în luna aprilie și am întrebat partenerii și alți factori interesați ce părere au despre sistem și cum l-am putea îmbunătăți. Actualizarea de astăzi urmează îndeaproape recomandările acestora. Timflow este un sistem de trasabilitate unic, fără egal în întreaga industrie europeană a lemnului, și datorită interacțiunii cu partenerii devine tot mai bun în fiecare zi”, a explicat Hannes Plackner, manager de proiect Timflow pentru Holzindustrie Schweighofer.

Mai multe informații:

Despre Timflow

În prezent, dispozitivele GPS Timflow sunt instalate pe un număr de aproximativ 700 de camioane care livrează buștean la fabricile de cherestea Holzindustrie Schweighofer din România. De la implementarea sa au fost înregistrate 23.000 de transporturi iar datele sunt disponibile publicului pe www.timflow.com. Platforma are acum 250 de utilizatori înregistrați care au verificat în total aproape 4.000 de transporturi de când portalul a fost lansat, la începutul lunii aprilie. Timflow are și propria pagină de Facebook, www.facebook.com/TimflowWoodtracking, pentru a susține dialogul cu cei interesați și a crește implicarea publicului larg.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Noile măsuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului

  • Pădurea de Mâine – 1 milion de puieți vor fi plantați pe terenuri cu dificultăți de regenerare

În parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava am lansat un proiect multianual pentru reîmpădurirea suprafețelor degradate. Mai multe informații: www.padureademaine.ro

  • Monitorizare prin GPS – transparență în lanțul de aprovizionare

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depășește cu mult toate cerințele legale. Toate camioanele care livrează buștean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstrează locul exact de încărcare a buștenilor. Datele sunt accesibile publicului pe www.timflow.com.

  • O mai bună consultare cu părțile interesate

Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer a îmbunătățit și a intensificat dialogul cu toate părțile interesate. Compania și-a asumat un dialog deschis și transparent cu ONG-urile și societatea civilă. Avem același obiectiv: asigurarea sustenabilității în industria de prelucrare a lemnului.

  • Audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor

În ianuarie 2016, Holzindustrie Schweighofer a analizat procesele sale interne în profunzime. Firma de consultanță finlandeză Indufor a examinat toate procesele, precum și lanțul de aprovizionare și toate fabricile din România. Concluzia raportului: sistemul de due diligence al Holzindustrie Schweighofer depășește cu mult reglementările în vigoare și e în perfectă conformitate cu standardele stabilite de Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul (EUTR).

  • Holzindustrie Schweighofer susține introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru buștenii certificați FSC®

Pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabil în România, care să îndeplinească standardele înalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plătește furnizorilor săi un bonus pentru buștenii certificați FSC®. Din 2012, Holzindustrie Schweighofer a plătit un total de 5,65 milioane RON (€1,25 milioane) pentru acest bonus FSC®.

  • Controale stricte pentru zone cu risc

Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru minimizarea riscurilor, sistem bazat pe hărți ale Asociației pentru Certificare Forestieră, care identifică zone de risc pentru tăieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpără lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor naționale sau a pădurilor virgine, angajații noștri verifică documentele necesare recoltării legale a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic) cu atenție maximă.

  • Echipa de conformitate consolidată

Un proces riguros de due diligence necesită un număr adecvat de experți bine instruiți. Recent, Holzindustrie Schweighofer și-a dublat echipa de certificare și conformitate, ajungând la 16 experți care lucrează pentru companie.

  • Renunțarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziții a Holzindustrie Schweighofer

În cazul în care furnizorii nu respectă politica de achiziții a companiei, aceștia sunt excluși din lanțul de aprovizionare.

  • Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica „Zero transporturi din parcurile naționale”, deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale.

  • Training de conformitate și anti-corupție

Pentru angajați, în special pentru cei care se ocupă de achiziții, Holzindustrie Schweighofer organizează în mod regulat training-uri de conformitate și anticorupție.

  • schweighofer-initiative.org

Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog public transparent și deschis. Site-ul web www.schweighofer-initiative.org este parte a contribuției companiei la acest demers și prezintă eforturile de a îmbunătăți dialogul deschis pe teme de sustenabilitate în industria lemnului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h

Bera Larisa

Publicat

în

Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea