Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noul proiect de Lege a Educaţiei va fi lansat în dezbatere publică în luna iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că noul proiect de Lege a Educaţiei va fi lansat în dezbatere publică în iunie. Printre principalele puncte ale actului normativ se află şi admiterea la liceu.

eleviMinistrul Educaţiei a spus că există discuţii legate de existenţa unui act normativ unic pentru toate nivelurile de învăţământ sau mai multe legi.

Aici sunt discuţii, variantele fiind o lege a educaţiei pentru preuniversitar, o lege a învăţământului superior şi, separat, un statut al personalului didactic sau unitar o lege pentru întreg sistemul de învăţământ, care să includă şi pre-universitarul şi universitarul şi statul personalului didactic. Este un element principal care va fi aflat în dezbatere publică”, a precizat Câmpeanu.

Legat de subiectul admiterii în liceu, ministrul a precizat că modul exact în care se va face admiterea în licee va fi un alt punct important aflat în dezbatere.

Va fi o sarcină deloc uşoară dar extrem de importantă, de a centraliza într-o manieră sistemică toate observaţiile venite din partea societăţii pentru că reglementări sustenabile şi stabile în timp nu pot fi adoptate decât printr-un larg consens”, a declarat ministrul Educației.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea