Noul Centru Pediatric ”Maria Beatrice” Alba Iulia ar putea fi gata în 2020. Sebastian Onac: Suntem în discuţii cu un mare potenţial finanţator

Sebastian Onac, fondatorul Centrului ”Maria Beatrice” din Alba Iulia, a declarat că Centrul Pilot Maria Beatrice, un Centru Pediatric Naţional, va fi gata în 2020, dacă se finalizează discuţiile cu un potenţial investitor.

Centrul nou construit își propune ca activitate: evaluare, diagnoză și intervenție timpurie, recuperare medicală copii, terapie și reabilitare post-traumatică și post-operatorie, ortopedie și neurologie pediatrică, reumatologie copii, neonatologie, pentru toţi copiii, nu doar pentru cei cu dizabilități.

Proiectul asigură un sistem integrat și complet de recuperare, inclusiv 3 bazine de apă (acoperite) cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale și terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc de joacă dedicat pe o suprafață de 4000 mp.

„Construim un Centru pediatric la Alba Iulia. De curând s-a turnat placa peste etajul 1. În acest an îi vom pune acoperişul. Suntem în discuţii cu un mare potenţial finanţator. Dacă, aceste discuţii se finalizează, acest Centru va fi gata în doi ani de zile. Asta presupune terapia, cazare, un  teren de 6000 mp cu suprafaţă terapeutică. Se va ajunge undeva la 2000 mp şi putem aborda întreaga ţară pentru copilul operat. Iar la Centrul Maria Beatrice, ca şi proiect pe termen scurt şi mediu, este să dotăm Centrul şi pe partea de diagnoză. Noi avem terapia asigurată, este timpul să facem şi diagnoza”, a spus Sebastian Onac.

Declaraţia lui Sebastian Onac a avut loc miercuri, 6 iunie, cu ocazia inaugurării Corpului “B” al Centrului de recuperare ”Maria Beatrice” din Alba Iulia.

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...