Noua şosea de centură în valoare de 8 milioane de euro de la Alba Iulia. Consultare publică pentru proiect la primăria municpiului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Viitoarea şosea de centură din nordul municipiului Alba Iulia a intrat într-o nouă etapă a procesului de realizare. Primăria Alba Iulia a lansat procedura de consultare publică pentru proiect.

Drumul judeţean va realiza legătura între DN75 şi DN1, respectiv autostrada A1, Sebeş – Turda. Legăturile vor fi realizate în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, la ieşire din municipiu spre Teiuş, respectiv în apropierea localităţii Şard, comuna Ighiu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Traseul a fost stabilit încă din anul 2014, centura ocolitoare urmând să aibă o lungim de 4,6 km pe teritoriul municipiului Alba Iulia, respectiv de 1,4 km pe teritoriul comunei Ighiu și va avea două benzi de circulaţie, în lungime de 6 km (4,6 km pe teritoriul municipiului Alba Iulia şi 1,4 km în Ighiu).

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Şoseaua va asigura fluxul de ciruclaţie din sudul judeţului în zona nordică şi vestică, contribuind la creşterea gradului de eficienţă economică, îmbunătăţirea siguranţei şi a accesibilităţii judeţului. Un efect important va fi şi reducerea traficului în Alba Iulia prin dirijarea traficului pe viitoarea centură ocolitoare.

Din punct de vedere a traseului, şoseaua de centură va pleca din sensul giratoriu de la nodul rutier Alba Iulia Nord, unde se face legătură cu DN1 şi autostrada A1, va trece pe la nord de uzina Saturn, iar după ce va traversa valea din zonă şi calea ferată va ”coborî” până în apropierea cursului râului Ampoi, unde există şi în prezent un drum comunal.

Traseul va urma cursul râului până ce va intra pe teritoriul comunei Ighiu, după care va traversa prin intermediul unui pod rutier râul Ampoi şi va face conexiunea cu DN75 la Şard, înainte cu câteva sute de metri de podul rutier aflat la intrarea în localitate.

Investiţia propriu-zisă în realizarea şoselei va fi realizată de Consiliul Judeţean şi este estimată la peste 8 milioane de euro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419