Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nou val de căldură, anunțat de directorul ANM: Orice creștere estimată a temperaturilor aduce valori în jurul sau chiar peste 40 de grade

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nou val de căldură, anunțat de directorul ANM: Orice creștere estimată a temperaturilor aduce valori în jurul sau chiar peste 40 de grade

Florinela Georgescu, directoarea executivă ANM, susține faptul că la sfârșitul acestei săptămâni ar putea fi atins un nou vârf de temperatură, însă nu este exclus să avem un vârf și la jumătatea săptămânii viitoare.

„Este foarte adevărat că în partea de sud a țării în continuare, și astăzi, au fost temperaturi deosebit de ridicate. Pentru că valul de căldură continuă, se manifestă cu intensități diferite de la o zi la alta. Cum spuneați, posibil la sfârșitul săptămânii să fie un nou vârf de temperatură, dar la fel de posibil este ca și săptămâna viitoare să continue acest val să evolueze în zona țării noastre și nu ar fi exclus ca un nou vârf de temperaturi foarte ridicate să fie la jumătatea săptămânii viitoare”, a declarat Florinela Georgescu, la postul B1 TV.

„Temperaturi în jurul a 40 de grade, da, au fost înregistrate și zilele trecute în Lunca Dunării, mai ridicate sunt temperaturile resimțite sub influența umezelii din aer. Este foarte important să subliniem și faptul că temperaturile se mențin foarte ridicate și pe parcursul nopților. Practic, mai bine de jumătate din noapte scad foarte puțin față de ceea ce se înregistrează după-amiaza – și de aici acest efect cumulat de a suporta cu greu valorile de temperatură”, a adăugat ea.
Șefa ANM: ”40 de grade în verile cele mai călduroase nu este un lucru cu totul neobișnuit”

„Ar fi bine să mai amintim un lucru, faptul că în zona țării noastre temperaturi în jurul a 40 de grade în verile cele mai călduroase nu este un lucru cu totul neobișnuit, pentru că recordurile de temperatură la noi sunt de peste 43, chiar 44 de grade”, a continuat Florinela Georgescu.

Întrebată despre temperaturile din eventualul vârf de săptămâna viitoare, directoarea executivă a ANM a explicat: „Categoric, de acum încolo, pentru că, vedeți, chiar dacă pe arii restrânse am reușit să depășim pragul de 40 de grade în sudul țării, înseamnă că solul este foarte încins și de acum încolo sunt create condițiile ca orice creștere estimată a temperaturilor să aducă valori în jurul sau chiar peste 40 de grade”.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus la Digi24 că această lună ar putea deveni cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor făcute de ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea