Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Notă mică la mediu de la Banca Mondială

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O evaluare a Băncii Mondiale despre mediu şi calitatea vieţii în România, realizat în perioada 2009-2010, arată că Ministerul Mediului şi instituţiile din subordinea sa duc lipsă de personal calificat, au proceduri greoaie şi există o lipsă de coordonare între agenţii. Din acest motiv nu există o centralizare a datelor de mediu din teren.
În plus, autorii cercetării susţin că şi influenţa politică contribuie la situaţia critică din domeniu. În privinţa reţelei Natura 2000, cea de arii protejate cerută de Uniunea Europeană, raportul arată că a creat confuzie şi tensiuni inutile între autorităţi, proprietarii de păduri şi terenuri. Fondul forestier este de 29% din suprafaţa totală a terenurilor, ceea ce înseamnă că este cu aproape jumătate mai mic decât media din Uniunea Europeană, care este de 42%. România stă prost şi la infrastructura care deserveşte fondul forestier, pentru că există numai 33.000 de kilometri de drumuri forestiere.(A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea