Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noile tulpini de coronavirus s-au extins la nivel global: Avertismentul OMS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noile tulpini ale virusului Sars-Cov-2 s-au extins în zeci de țări ale lumii și sunt scăpate de sub control. Mutația din Marea Britanie și cea sud-africană, care provoacă maladia COVID-19 şi sunt mai contagioase, au fost identificate în multe state. Mutaţia braziliană este în prezent cercetată, au anunțat oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Mike Ryan, directorul pentru urgențe sanitare al OMS, a spus că tulpina britanică a fost identificată în 58 de ţări de pe patru continente. Iar cea sud-africană în 22 de ţări. Săptămâna trecută a fost raportată o cifră record de 93.000 de morţi de COVID-19 în întreaga lume.

Continentul american, unde graficul contagierilor şi al deceselor este în continuare în creştere, concentrează 47 % din numărul total al deceselor. În timp ce în Europa cifrele par să se fi stabilizat, deși sunt ridicate. Situaţia epidemiologică actuală se complică din cauza variantelor (virusului), dar cu toate acestea multe ţări controlează nivelurile de contagiere. A fost anunțul făcut de Mike Ryan.

CITEȘTE ȘI: Cât poate dura imunitatea în urma vaccinării anti-Covid. Explicațiile șefului DSU, Raed Arafat

Expertul a subliniat că multe reţele sanitare se confruntă cu o presiune extremă. În timp ce sistemele de monitorizare a noilor cazuri „întâmpină dificultăţi pentru a suporta niveluri înalte de infectare”. Iar dezinformarea este cea care îngreunează aplicarea măsurilor necesare.
Cum au fost împărțite vaccinurile în lume

Bruce Aylward, consilier ONU pentru pandemia de coronavirus, a spus că în cele 42 de zile care s-au scurs de a lansarea campaniilor globale de vaccinare au fost administrate 40 de milioane de doze în 50 de ţări.

CITEȘTE ȘI: Una din opt persoane vindecate de COVID-19 moare din cauza altor boli luate din spital. STUDIU

Vaccinul cel mai folosit este cel produs de Pfizer-BioNTech (folosit de 44 de ţări care au demarat campaniile de imunizare), urmat de cel dezvoltat de Moderna (6), conform Agerpres.

Vaccinul rusesc Sputnik V (produs de laboratoarele Gamaleya) şi cel chinezesc al companiei Sinopharm au fost administrate în trei ţări. Iar cele dezvoltate de Sinovac şi de AstraZeneca se administrează în două ţări.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea