Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi reguli pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier, de la 1 ianuarie 2024: Care sunt motivele pentru care proprietarii vor putea fi amendați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi reguli pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier, de la 1 ianuarie 2024: Care sunt motivele pentru care proprietarii vor putea fi amendați cei care închiriază.

În România, sectorul apartamentelor în regim hotelier a devenit o industrie extrem de profitabilă, experimentând o creștere semnificativă în popularitate.

Cu toate acestea, mulți dintre cei care se implică în acest tip de afacere o fac ilegal, evitând plata taxelor către stat, iar consecințele pentru cei prinși sunt extrem de severe.

Începând cu 1 ianuarie 2024, vor intra în vigoare noi reglementări la nivel național și european referitoare la închirierea apartamentelor. Aceste modificări vor implica amenzi considerabile pentru cei care nu respectă regulile, nu obțin certificatele și autorizațiile necesare, sau nu plătesc taxele și impozitele corespunzătoare.

România a devenit o destinație preferată pentru apartamentele în regim hotelier, cu peste un milion de turiști care au optat pentru această opțiune în primele zece luni ale anului curent.

Cu toate acestea, mulți proprietari au obținut venituri semnificative evitând în același timp respectarea legislației și plata taxelor. Cu noile reglementări, însă, va deveni tot mai dificil să practici astfel de activități ilegale, fiind expus la amenzi substanțiale.

Citește și: Primăria Alba Iulia, obligată de instanță să reevalueze un contract de investiții! Reabilitarea rețelei de iluminat pe 15 străzi, oprită

Toate platformele de închiriere vor cere un certificat de clasificare, iar fără acest document, proprietatea nu va putea fi listată pe cele mai populare platforme destinate acestei activități. Chiar dacă anunțul de închiriere ar putea fi publicat pe rețele sociale, acest lucru va atrage mai ușor atenția autorităților.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea