Noi reglementări pentru deținătorii de apartamente în 2024. Pedepse cu închisoarea pentru cei care nu respectă regulile. Ce trebuie să știe proprietarii
Noi reglementări pentru deținătorii de apartamente în 2024. Pedepse cu închisoarea pentru cei care nu respectă regulile. Ce trebuie să știe proprietarii
Începând din iunie 2024, noi reguli vor afecta direct proprietarii de apartamente, indiferent dacă acestea sunt închiriate sau ocupate de proprietari. Nerespectarea acestor reguli poate atrage sancțiuni severe, inclusiv închisoarea. Iată care sunt regulile pe care trebuie să le respecți pentru a evita penalizările.
Citește și: Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii ”cuiburilor” unde se practică administrarea de droguri
Dacă dețineți un apartament, indiferent că îl aveți în chirie sau în regim hotelier, trebuie să știți că nu sunteți scutiți de responsabilități.
O serie de reguli de bună conviețuire au fost introduse la începutul acestei luni și vine cu amenzi colosale care se ridică și la 100.000 de lei, dar și cu pedepse cu închisoare pentru cei care nu le respectă.
Potrivit unei noi legi, proprietarii sunt obligați să anunțe Poliția dacă descoperă că în locuințele lor se consumă droguri. Neglijarea acestei obligații poate duce la o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare, indiferent dacă proprietatea este închiriată sau locuită de proprietar.
De asemenea, pentru cei care doresc să desfășoare activități economice în apartamentele din blocuri de locuințe, este necesar să obțină acordul scris al vecinilor și al comitetului executiv al asociației de proprietari.
Schimbarea destinației locuinței fără a respecta aceste reguli poate atrage amenzi substanțiale și chiar dosare penale, potrivit BZI.ro.
Totodată, activitățile zgomotoase, cum ar fi ascultatul muzicii la volum ridicat sau certurile în timpul orelor de liniște, vor fi sancționate mai sever. Amenzi considerabile sunt prevăzute pentru cei care perturbă liniștea publică, iar în cazul repetării faptelor într-un interval de 72 de ore, sancțiunile vor fi și mai aspre.
Proprietarii trebuie să obțină autorizații corespunzătoare pentru lucrările de construcții și renovări efectuate în locuințele lor. Lucrările neautorizate atrag amenzi semnificative, începând de la 1.000 de lei și putând ajunge până la 100.000 de lei.
Continuarea lucrărilor fără autorizație după amendă poate implica și dosare penale și chiar închisoare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]