Noi controale ale polițiștilor în cadrul acțiunii Scutul Pădurii. Amenzi de peste 38.000 de lei și material lemnos confiscat

Controale în teren, la depozite și pe drumurile publice, efectuate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu specialiștii silvici. Au fost efectuate 55 de controale care s-au soldat cu aplicarea a 127 de amenzi, alături de confiscarea a 28 de metri cubi de material lemnos.

În zilele de 7 și 8 august 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

ELIT

Cu această ocazie au fost efectuate 55 de controale, din care 11 în fondul forestier și 44 pe drumurile publice.

Poliţiştii au aplicat, în total, 127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.440 lei, din care 22 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 28,8 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 6.480 lei.

Exemplu:
Cu ocazia unui control în teren, efectuat ieri, 8 august de către polițiștii din Câmpeni, împreună cu silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Sebeș R.A., într-o zonă împădurită de pa raza comunei Bistra, au fost găsiți 12,8 metri cubi buștean din specia molid și 6,4 metri cubi buștean din specia fag, care provin din activități ilegale de exploatare forestieră.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cine și în ce împrejurări a efectuat tăierile ilegale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Paduraru 9 august 2019 at 15:20

Doar cine nuvrea sau este partas nu vrea sa cobtroleze camioanele cu lemne care strabat toata ziua si mai ales noaptea strada Mircea cel Mare din Sebes ! Pe aici se strecoara hotii de padure ocolind controale care de fapt in Sebes nu prea exista !

Padurarue 9 august 2019 at 19:22

Scutul padurii NU EXISTA! Stie cineva cum poate fi accesat ? Exista cu adevarat ?

Comentariile sunt oprite