Rămâi conectat

Actualitate

Nivel record de scumpiri la medicamente: Cele ieftine ar putea să dispară de pe piaţă

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nivel record de scumpiri la medicamente: Cele ieftine ar putea să dispară de pe piaţă

Romnânia se confruntă cu o situație îngrijorătoare în ceea ce priveşte preţurile la medicamente. Acestea au crescut extrem de mult în ultimele luni din cauza costurilor mari de producție. Oamenii dau acum dublu pe unele pastile, iar spitalele cheltuiesc chiar și cu 40 la sută mai mult pe ele.

Unităţilor medicale le este tot mai dificil să asigure tratamentul pacienților. Anticoagulantele, unele antibiotice, medicamentele pentru răceală, dar mai ales suplimentele alimentare au suferit creşteri uriaşe. În pericol este și producţia românească de medicamente. Cele ieftine ar putea chiar să dispară de pe piaţă.

În doar câteva luni, oamenii plătesc și de 3 ori mai mult pe unele medicamente față de anul trecut.

Sunt fluctuații de prețuri chiar și la medicamentele reglementate de ministerul Sănătății și Casa de Asigurări. Cele care sunt importate însă își schimbă prețul de la o lună la alta.

Și spitalele au de suferit în urma acestor măriri de prețuri. S-a dublat cheltuiala cu medicamentele.

Iar medicamentele ieftine produse în România sunt în pericol să dispară de pe rafturile farmaciilor. Au crescut mult costurile de producție și nu mai pot fi menținute la aceleași prețuri. Pentru că nu le pot scumpi din cauza reglementării impuse de stat, producătorii români cer autorităților să ia măsuri.

Prețurile medicamentelor au crescut în România cu peste 3 la sută, în medie, în mai anul acesta față de aceeași lună a anului trecut. Este un nivel-record al ultimilor 12 ani, potrivit unor date oficiale.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea