Rămâi conectat

Sport

Nicolae Stanciu, locul 4 în topul celor mai frumoase goluri la Euro 2024, cu „bijuteria” contra Ucrainei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu, locul 4 în topul celor mai frumoase goluri la Euro 2024, cu „bijuteria” contra Ucrainei

Albaiulianul Nicolae Stanciu, căpitanul primei reprezentative, s-a clasat pe locul 4 în topul celor mai frumoase goluri de la Euro 2024 întocmit de UEFA, grației reușitei superbe din confruntarea cu Ucraina, în 17 iunie. Internaționalul român a șutat fabulos de la 21 de metri, propulsând balonul în vinclul porții lui Lunin, o execuție magistrală care a stârnit reacția deja celebră a lui Andrei Rațiu, celălalt fotbalist din județ prezent în Germania. O „bijuterie” care a descătușat România pentru o victorie de senzație care a asigurat calificarea în optimile de finală. Nicolae Stanciu este la al doilea turneu final din carieră, după Euro 2016 din Franța, și are 15 goluri în cele 74 de partide susținute în tricoul naționalei, în Germania lipsind doar 5 minute în cele 4 dispute.

Cea mai frumoasă reușită a fost desemnată cea a lui Lamine Yamal (Spania) în meciul din semifinale cu Franța. Voturile le-au aparținut observatorilor tehnici de la UEFA, printre care s-au numărat Fabio Capello, Ionuț Lupescu, Rafa Benitez și alții. Puștiul-minune al Barcelonei l-a fentat elegant pe Rabiot, apoi a tras la colțul lung de la aproximativ 25 de metri, iar mingea l-a învins pe Maignan după ce mai întâi s-a izbit de vinclu. În clasament a urmat foarfeca lui Jude Bellingham din meciul Anglia – Slovacia, care a trimis duelul din optimile de finală în prelungiri. Podiumul a fost completat de execuția lui Shaqiri (Elveția) din prima, la colțul scurt, din Scoția – Elveția (etapa a doua a grupelor). Nicolae Stanciu este urmat în clasament de *locul 5: Arda Güler, Turcia Georgia 3-1 (prima etapă), *locul 6: Mert Müldür, Turcia – Georgia 3-1 (prima etapă); *locul 7: Fabian Ruiz, Spania – Croaţia 3-0 (prima etapă), *locul 8: Ollie Watkins, Olanda – Anglia 1-2 (semifinale), *locul 9: Mattia Zaccagni, Croaţia – Italia 1-1 (etapa a treia); *locul 10: Xavi Simons, Olanda – Anglia 1-2 (semifinale).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Blăjeanul Dorin Moraru, medalie de bronz cu UV Timișoara, la Jocurile Europene Universitare la volei masculin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Blăjeanul Dorin Moraru (23 de ani), medalie de bronz cu UV Timișoara, la Jocurile Europene Universitare la volei masculin. De asemenea, Raisa Ioan (componentă a Volei Alba Blaj) a urcat pe treapta a treia a podiumului cu Universitatea Ovidius Constanța, din lot făcând parte și libero-ul Andra Cojocaru Este al treilea an consecutiv în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea