Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nicolae Ciucă la Alba Iulia: „În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este de solidaritate”

Culda Ionică

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Ciucă la Alba Iulia: „În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este de solidaritate”

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent azi, 5 octombrie, la Alba Iulia pentru a semna Acordul de Parteneriat cu UE pentru perioada 2021-2027, în valoare de circa 45 de miliarde de euro. Acesta a fost însoțit în Orașul Marii Unirii de Marcel Boloș, ministrul al Investițiilor și Proiectelor Europene.

„În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare pentru a putea să investim, pentru că investim pentru un viitor mai bun. Acordul de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unor proiecte care corespund atât obiectivelor de politici europene, cât şi obiectivelor de politici naționale pentru dezvolateraea României. Sunt avute, desigur, în vedere, soluționarea provocărilor curente cu care ne confruntăm pe scena economică, geopolitică şi socială”, spune Nicolae Ciucă.

El apreciază că Politica de Coeziune reprezintă principalul instrument prin care se diminuează diferenţele de dezvoltare dintre regiunile şi „trebuie să rămână prioritară până când disparităţile de dezvoltare vor fi corectate”.

„Concret, acest nou parteneriat aduce un program de aproximativ 45 miliarde de euro, din care 31,5 sunt fonduri europene, iar 14 miliarde sunt fonduri naționale”, adaugă premierul.

El precizează că banii vor fi alocați pentru proiecte de infrastructură de transport sau din domeniul sănătăţii, dezvoltare durabilă, dezvoltare inteligentă şi digitalizare, programe de educaţie, locuri de muncă, incluziune şi demnitate socială.

Premierul Nicolae Ciucă participă, alături de Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme, și de Marcel Boloș, la ceremonia de semnare a Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea