Nicoale Drăgoi, arestat preventiv după tâlhăria comisă în scara unui bloc din Alba Iulia. Magistrații i-au respins cererea de AREST LA DOMICILIU

Judecătoria Alba Iulia a admis, marţi, 20 noiembrie, propunerea procurorilor şi au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Drăgoi Nicolae, bărbatul care a atacat cu bestialitate o tănără într-o scară de bloc din Alba Iulia. Decizia Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată de bărbat în termen 48 de ore de la pronunţarea acesteia. Drăgoi Nicolae a cerut magistraţilor să fie plasat în arest la domiciliu.

”Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu. Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Dispune arestarea preventivă a inculpatului D. N. T., fiul lui N.şi C., născut la data de 24.07.1985 în mun. Alba Iulia, jud. Alba, cu domiciliul în …., având CNP …., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.11.2018 şi până la data de 19.12.2018 inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanței.

ELIT

Potrivit comunicatului de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia:

”În data de 17.11.2018, în jurul orei 18:30, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din mun. Alba Iulia, inculpatul D.N.T. i-a aplicat cu brutalitate victimei S.D.R. (în vârstă de 20 ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul i-a sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei.

Inculpatul D.N.T. are vârsta de 33 ani şi a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave. Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul D.N.T. a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare.

Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală, aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna.

Menţionez că inculpatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în prezenta cauză în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15.09.2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare. La data de 20.11.2018, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.N.T. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...