Ziarul Unirea

Nici nemții de la Bosch nu mai preferă județul Alba – Grupul german intenționează să construiască o fabrică de mașini de spălat la Simeria

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

O nouă investiţie pe plan local se află între proiectele grupului german Bosch, cu afaceri de aproximativ 1,5 mld. lei (332 mil. euro) în România. Este vorba despre construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria, judeţul Hunedoara, o localitate aflată la numai trei kilometri de autostrada Sibiu-Arad, dar şi un important nod feroviar al României.

Discuţiile dintre oficialii Bosch şi municipalitatea din Simeria au fost demarate în urmă cu trei luni, în prezent gigantul german manifestându-şi interesul de a investi într-o fabrică de electrocasnice, ce urmează să fie construită pe un teren cu o suprafaţă de 20 de hectare, situat într-o zonă apropiată de depoul feroviar din localitate, potrivit oficialilor primăriei Simeria. Investiţia Bosch de la Simeria ar presupune crearea a 2.000-2.500 de locuri de muncă, conform aceleaşi surse.

ELIT

„Până în prezent am avut trei runde de convorbiri cu reprezentanţii companiei Bosch, care sunt interesaţi să invesească în localitatea noastră. Am identificat un teren privat, de 20 de hectare, deţinut de aproximativ 35 de proprietari, am luat legătura cu aceştia, le-am explicat despre ce este vorba, fiind deschişi să-şi vândă proprietăţile. Primăria s-a angajat să faciliteze accesul investitorului la teren şi la utilităţi”, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Nicolae Adrian Todor, secretarul primăriei Simeria.

Oficialii Bosch din România au transmis că nu pot comenta în acest moment informaţiile legate de posibila investiţie în fabrica de maşini de spălat de la Simeria. În mai 2017, Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch şi reprezen­tantul Grupului Bosch pe piaţa locală spunea că Bosch ia în calcul investiţia într-o nouă unitate de pro­ducţie în România, însă nu a dorit să precizeze din ce arie a companiei ar putea veni aceasta. „Decizia pentru o nouă unitate de producţie pentru Bosch va fi luată în viitorul apropiat, până la finalul anului, cel mai probabil”, spunea atunci şeful Bosch.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Eu 9 septembrie 2017 at 17:10

Nu va ingrijorati:masinile de spalat se fac mai departe in jud.Alba.La Simeria probabil vor face softurile de pacalit testele de poluare pt.vw.Mai nou,si merceDes au fost prinsi cu asta.Sau alea-s facute de siemens.Oricum,legea germana nu a ridicat un deget impotriva lor.Ca nemtu-i corect,ii vad doar pe altii.Oh.merd.

Haules baules 9 septembrie 2017 at 18:02

Cum sa mai deschida inca o fabrica in judet cand la cea din Blaj e deficit de personal? Cine sa lucreze intr-o noua fabrica?Trezirea, bă!

Florinel Românul 9 septembrie 2017 at 20:58

În județul Alba doar cei cu parandaratul pot deschide fabrici. Restul sa caute locație adecvată. Se științe !!!!

anonim 10 septembrie 2017 at 10:37

Primul comentariu imi place… Unde se fac masini de spalat acum in jud Alba? La Blaj se fac senzori auto si ghidaje liniare. In articolul acesta este vorba despre deschiderea unei noi fabrici cu un totul si cu totul alt domeniu de productie si cum zicea Haules baules mai sus, unde sa deschida o fabrica in zona Alba daca la Blaj nu mai au de unde sa ia oameni?

Cioaplea 10 septembrie 2017 at 12:02

Foarte bine,trebuie si zona aceea sa se dezvolte.

Mircea 10 septembrie 2017 at 19:25

E bine daca o fac și acolo în curind nu o să mai investească nimeni în România la ce taxe și corupție avem

Comentariile sunt oprite