Rămâi conectat

Actualitate

Nemulţumiţi de primele de Crăciun, salariaţii de la UM Cugir au cerut demisia liderilor de sindicat

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decizia conducerii SC Uzina Mecanică Cugir, de a acorda câte 600 lei/angajat (6 milioane de lei vechi), drept primă de Crăciun a creat nemulţumiri în rândul mai multor salariaţi ai societăţii cugirene de armament şi muniţie. Potrivit unor surse, o reacţie vehementă a venit din partea angajaţilor uzinei care lucrează direct, în sectoarele de producţie ale uzinei, şi care îşi văd justificată pretenţia de a fi recompensaţi pentru activitatea lor, cu prime de Crăciun, mult mai mari.

După cum am aflat, muncitorii au cerut, în demersul lor, susţinerea  Sindicatului liber al UM Cugir, organizaţie condusă timp de aproape 20 de ani de Herlea Crăciun, dar din păcate, fără vreun rezultat. Nemulţumiţi, că nu le apară interesele, salariaţii au solicitat demisia liderilor de sindicat la nivelul secţiilor şi atelierelor de producţie, inclusiv a lui Herlea, chiar dacă aceştia au încercat să vină cu argumente prin care să convingă  angajaţii că suma de 600 lei, stabilită de administraţie nu poate fi majorată.

Potrivit unor surse demne de încredere, mai mulţi salariaţi şi-ar fi dat demisia din sindicatul lui Herlea, afirmând că n-au ce căuta ca membri, într-un sndicat care nu le susţine revendicările şi care îi bagă în seamă, doar atunci când au loc adunări pentru alegerea liderului pe uzină.

În ceea ce priveşte Fabrica de Arme, situaţia primelor de sărbători s-a rezolvat fără a exista probleme între sindicate şi administraţie, sau între sindicalişti şi conducerea sindicatului „Apărarea”. Salariaţii vor primii câte 15 tichete de masă, în suma totală de 150 lei/angajat, iar acei salariaţi care au venit în zilele de sâmbătă la serviciu, pentru rezolvarea unor activităţi de producţie vor primi, în plus, câte 5 tichete de masă, pentru fiecare sâmbătă lucrată, în suma de 10 lei/tichet. De asemenea, salariaţii vor primii cadouri din partea Sindicatului „Apararea”.

De reamintit că, Uzina Mecanică Cugir intra în vacanţa de sărbători de pe data de 20 decembrie până pe 13 ianuarie 2014, iar Fabrica de Arme de pe 20 decembrie şi până pe 6 ianuarie. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea