Ziarul Unirea

Negruț: Nu am mai vorbit cu Udrea după ce a fost reținută. Îi transmit să aibă putere. Probabil o să o sun mâine

Clement Negruț, probabil cea mai apropiată persoană din Parlamentul României de Elena Udrea a spus joi, răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferințe de presă, că nu a mai vorbit cu ea după ce a fost reținută. Acesta a arătat că nu e genul de om care să o ”bâzâie”, crede în nevinovăția ei și, probabil, îi va da un telefon, un mesaj, mâine sau peste 2-3 zile, dar până atunci îi transmite prin intermediul presei să aibă putere.

Clement NegutNegruț a afirmat că a votat pentru începerea urmăririi penale și împotriva arestării preventive.

ELIT

”Cred în nevinovăția doamnei Udrea. Am avut ocazia, fiind colegi, să ascult ceea ce spunea vizavi de acuzațiile care i se aduc. Eu îi dau dreptate domniei sale, dar sunt subiectiv. Când o instanță va spune că e vinovată, atunci o să-mi spun părerea.

Nu am discutat cu ea după ce a fost reținută. Am plecat din București. Probabil voi discuta luni, când am înțeles că se reia din nou șirul proiectelor de hotărâre privind arestarea doamnei Udrea.

Vă spun, nu e genul meu să mă apuc să mă bag în seama. Nu am nici un fel de teamă să o sun. Eu am sunat-o când începuse întreaga cavalcadă de acuzații. Am sunat-o, am încurajat-o și i-am spus că o susținem moral și psihic atât cât putem și să aibă putere și curaj să-și ducă crucea, ca nu e ușor.

E un moment delicat. Ce să-i spui unui om care e arestat/arestat la domiciliu. Eu atât îi spun să aibă putere și curaj pentru că e o luptă incredibilă. A dovedit că are puterea de a duce bătălia asta față de alții care s-au dat cu mir și s-au botezat în direct (n.r. Vosganian), în Senatul României”, a spus Clement Negruț.

După câteva întrebări/păreri ale jurnaliștilor, Negruț a conchis: ”Chiar vreți să mă apuc să o sun acum? Probabil o să o sun mâine, probabil o să o sun peste 2-3 zile (…) probabil că o să o și fac (n.r. o să-i dau un SMS). Eu am urmărit la televizor, o cunosc mai bine”.

Judecătorii ÎCCJ au decis, marţi seara, să înlocuiască arestul preventiv în cazul deputatului cu arestul la domiciliu, însă cu anumite condiţii. Decizia Instanţei Supreme este definitivă.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau cu membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Instanţa îi atrage atenţia că, în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii, se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu, informează Mediafax.ro.

Reamintim că fostul ministru Elena Udrea se află în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Microsoft”.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Apel către Guvern pentru includerea proiectelor de modernizare a drumurilor din Apuseni în Planul de Redresare și Reziliență!

Am solicitat Guvernului României să includă proiectele de modernizare, asfaltare și reparare a drumurilor din Munții Apuseni, DN74, DN74A și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro