Rămâi conectat

Curier Județean

„Ne vom unii forţele şi împreună cu PNL şi PC vom câştiga alegerile în judeţ!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Potrivit liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu, la întâlnirea care a avut loc de curând la Bucureşti, s-a luat o decizie politică la nivel naţional, de către Comitetul Executiv PSD. Prioritate au avut judeţele cu preşedinţi ai consiliilor judeţene PSD, 16 la număr, iar pentru diferenţa până la 22 s-a optat pentru judeţele în care PSD are procente foarte bune, în care şi rezultatele ar trebui să fie pe măsură. Similar au evoluat lucrurile şi în cazul primăriilor reşedinţă de judeţ, situaţii în care a funcţionat acelaşi principiu, proporţia fiind de 21 la 19. Decizia politică a fost de paritate naţională, iar aici, în Alba, au fost alocate cele două candidaturi colegilor din PNL. Opţiunea organizaţiei PSD Alba a fost aceea de paritate judeţeană, în privinţa celor două candidaturi, argumentată de sondajul de opinie finalizat recent, la nivelul judeţului Alba, potrivit căruia atât la Consiliul Judeţean, cât şi la Primăria Alba Iulia, rezultatele au fost de egalitate. Conform acestui sondaj, USL are, la nivel judeţean, 56 la sută, iar în cadrul USL PSD conduce cu un avans de 3 la sută. Referindu-se la viitoarele alegeri, Ioan Dîrzu a precizat: „Sunt convins că, în judeţul Alba, alegerile, dar şi cele două funcţii administrative importante vor fi câştigate de USL şi reprezentanţii acestei formaţiuni politice”.
Misiunea viitoare a USL, la nivel judeţean este găsirea unor soluţii politice, economice, administrative, sociale şi va trebui ca PSD, PNL şi PC să lupte pentru acelaşi scop: câştigarea alegerilor de anul viitor, atât la Primăria Alba Iulia, cât şi la Consiliul Judeţean. „La reuniunea de la centru nu s-au făcut negocieri în privinţa candidaţilor la primăriile din judeţ, acestea urmând să aibă loc pe plan local. Este posibil ca în unele localităţi să avem candidaţi comuni, fie din PSD, din PNL sau PC. Indiferent de simpatiile noastre personale nu trebuie să uităm un lucru: în USL e nevoie de unitate pentru că alianţa trebuie să câştige aceste alegeri”, susţine Ioan Dîrzu. El a completat că este nevoie de o strategie comună a USL şi în acest sens urmează să aibă loc discuţii punctuale. Potrivit sondajelor de opinie, USL are 60 la sută la nivel naţional, iar în Alba procentul alianţei se apropie de acest scor. Aşa cum a precizat liderul liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, „poate exista o diferenţă între datele sondajelor şi ceea ce se întâmplă în realitate. Din păcate, studiile sociologice nu pot să ne spună nimic despre frauda instituţiilor statului în favoarea PDL, despre cumpărarea voturilor. Tocmai de aceea vom demonstra, la alegerile din 2012, unitatea şi solidaritatea USL, atât de mult atacate de adversarii politici. Aş vrea ca toţi candidaţii USL să înţeleagă că trebuie să muncească, să-şi susţină proiectele în faţa cetăţenilor. Să le explice celor din jurul lor că noi suntem altfel decât cei care ne conduc acum; noi nu am furat şi nu ne-am bătut joc de bugetari, de pensionari şi de multe alte categorii sociale a căror demnitate este călcată zilnic în picioare de puterea portocalie”. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

9 iulie – 30 august | „Școala de vară” la Spațiul Muzeal Principia din Alba Iulia: Ateliere de pictură și mozaic

Bera Larisa

Publicat

în

9 iulie – 30 august | „Școala de vară” la Spațiul Muzeal Principia din Alba Iulia: Ateliere de pictură și mozaic În perioada 9 iulie – 30 august, la Muzeul Principia din Alba Iulia are loc „Școala de vară”, o activitate care propune două noi ateliere creativ-educative destinate celor mici. Structurate pe două teme principale: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea