Rămâi conectat

Ştirea zilei

Municipiul Alba Iulia, DECORAT cu CRUCEA CASEI REGALE a României. Distincţie acordată pentru că a dus mai departe memoria Marii Unirii şi a încoronării Regilor ca Suverani ai României Mari

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

distinctie Casa RegalaMunicipiul Alba Iulia a fost decorat de Casa Regală a României, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfăşurat la Castelul Peleş din Sinaia.

Distincţia oferită în cadrul galei este mărturia unei recunoaşteri a eforturilor pe care, prin intermediul autorităţilor locale şi înalţilor ierarhi ai locului, comunitatea din Alba Iulia le-a facut pentru a duce mai departe memoria şi simbolismul Adunării Naţionale ce a hotărât Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, precum şi a încoronării înaintaşilor Casei Regale, Regele Ferdinand şi Reginei Maria ca Suverani ai României Mari.

De asemenea, Casa Regală a României a apreciat proiectul de revigorare urbană care a schimbat faţa Cetăţii Alba Carolina, dar şi modul susţinut în care autorităţile locale au întărit şi fructificat, în timpul generaţiei actuale, legăturile istorice dintre Familia Regală şi Capitala Unirii.

Distincţia Crucea Casei Regale a României i-a fost înmânată primarului Mircea Hava, de către principesa moştenitoare Margareta, în numele regelui Mihai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea