Municipalitatea din Alba Iulia, focusată pe reziliență urbană – FOTO
În decursul ultimilor ani, schimbările climatice au avut un efect major asupra mediului înconjurător, a economiei și a oamenilor. Comunitățile locale sunt chemate să se adapteze la schimbările intervenite și să se pregătească pentru scenarii plauzibile ale viitoarelor schimbări climatice.
Pentru a ajuta la promovarea acestor acțiuni, Comisia Europeană sprijină pașii de adaptare, susținând Europa să devină mai rezistentă la schimbările climatice și la a crește capacitatea sa de a răspunde la impactul acestora.
Primăria Alba Iulia este partener în cadrul unuia dintre aceste proiecte și anume EPICURO, proiect co-finanțat prin programul Europa Pentru Cetățeni al Uniunii Europene.
EPICURO (Parteneriatul European pentru Orașe Inovatoare într-un Cadru de Reziliență Urbană) este format dintr-o rețea de 11 entități publice care au stabilit o cooperare pe parcursul a 2 ani, cu scopul de a promova și de a dezvolta strategii rezistente urbane, împreună cu o implicare puternică a cetățenilor, care vor lua parte în mod direct la acțiunile proiectului.
Vineri, 17 februarie, a avut loc prima întâlnire dedicată prezentării și dezbaterii problemelor de reziliență urbană cu care se confruntă sau se poate confrunta Municipiul Alba Iulia în viitorul apropiat.
Printre participanții invitați s-au numărat reprezentanți ai instituțiilor publice locale, ai organizațiilor non-guvernamentale și ale altor asociații și entități, care prin activitatea depusă pot aduce o mai mare conștientizare asupra problemelor discutate și pot disemina informații asupra reducerii riscului la care este predispusă comunitatea în urma schimbărilor climatice. Mai mult, în cadrul întâlnirii s-au prezentat exemple de bune practici ale implicării cetățenilor din orașele partenere în activități legate de reziliența urbană.
”Reziliența este abilitatea unui individ, unei gospodării, unei comunități, unei țări sau a unei regiuni de a rezista, de a se adapta și de a se recupera rapid de la tensiuni și șocuri. Pe de o parte, este capacitatea de a rezista unui eveniment traumatic sau neașteptat, iar pe de altă parte, este capacitatea de a reveni rapid la starea anterioară.” COM (2012) 586
[nggallery id=3451]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției Administrația comunei Întregalde a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede amplasarea a 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice în comună. Citește și: Școlile și liceele din Ocna Mureș vor fi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG