Rămâi conectat

Politică Administrație

Municipalitatea din Alba Iulia, focusată pe reziliență urbană – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În decursul ultimilor ani, schimbările climatice au avut un efect major asupra mediului înconjurător, a economiei și a oamenilor. Comunitățile locale sunt chemate să se adapteze la schimbările intervenite și să se pregătească pentru scenarii plauzibile ale viitoarelor schimbări climatice.

Pentru a ajuta la promovarea acestor acțiuni, Comisia Europeană sprijină pașii de adaptare, susținând Europa să devină mai rezistentă la schimbările climatice și la a crește capacitatea sa de a răspunde la impactul acestora.

Primăria Alba Iulia este partener în cadrul unuia dintre aceste proiecte și anume EPICURO, proiect co-finanțat prin programul Europa Pentru Cetățeni al Uniunii Europene.
EPICURO (Parteneriatul European pentru Orașe Inovatoare într-un Cadru de Reziliență Urbană) este format dintr-o rețea de 11 entități publice care au stabilit o cooperare pe parcursul a 2 ani, cu scopul de a promova și de a dezvolta strategii rezistente urbane, împreună cu o implicare puternică a cetățenilor, care vor lua parte în mod direct la acțiunile proiectului.

Vineri, 17 februarie, a avut loc prima întâlnire dedicată prezentării și dezbaterii problemelor de reziliență urbană cu care se confruntă sau se poate confrunta Municipiul Alba Iulia în viitorul apropiat.

Printre participanții invitați s-au numărat reprezentanți ai instituțiilor publice locale, ai organizațiilor non-guvernamentale și ale altor asociații și entități, care prin activitatea depusă pot aduce o mai mare conștientizare asupra problemelor discutate și pot disemina informații asupra reducerii riscului la care este predispusă comunitatea în urma schimbărilor climatice. Mai mult, în cadrul întâlnirii s-au prezentat exemple de bune practici ale  implicării cetățenilor din orașele partenere în activități legate de reziliența urbană.

”Reziliența este abilitatea unui individ, unei gospodării, unei comunități, unei țări sau a unei regiuni de a rezista, de a se adapta și de a se recupera rapid de la tensiuni și șocuri. Pe de o parte, este capacitatea de a rezista unui eveniment traumatic sau neașteptat, iar pe de altă parte, este capacitatea de a reveni rapid la starea anterioară.” COM (2012) 586

[nggallery id=3451]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea