Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mugurel Sârbu nu-şi dă demisia din PDL Alba pentru a nu pierde mandatul actual

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

  În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, Mugurel Sârbu, primarul municipiului Sebeş a anunţat că nu va mai fi candidatul PDL pentru nici o funcţie: „De astăzi, calitatea mea politică va fi cea de independent”. Gestul primarului Mugurel Sârbu vine după ce joi, 23 februarie, Biroul Permanent Judeţean al PDL a dezbătut Raportul comisiei instalate la conducerea PDL Sebeş. Biroul Permanent Judeţean al PDL Alba a decis revocarea hotărârii prin care a fost suspendată conducerea organizaţiei PDL Sebeş, în frunte cu viceprimarul Adrian Bogdan. „Când  am luat la cunoştinţă conţinutul raportului am decis că drumul meu va fi diferit de cel al PDL. Asta după ce în decembrie 2011, am cerut conducerii judeţene a PDL să se manifeste în ceea ce priveşte disputa lipsită de echilibru de la nivelul PDL Sebeş. Am solicitat conducerii PDL ca în stabilirea candidatului să îşi asume criteriile minime potrivit cărora acea persoană să aibă o anumită pregătire şi experienţă pentru că m-am săturat de prostie. Rezultatul dezbaterii din BPJ mi-a confirmat că solicitările mele sunt neglijate, ceea ce înseamnă că elementele care mă legau pe mine de PDL au dispărut cu desăvârşire”, susţine primarul Sebeşului. El a vorbit apoi despre colaborările bune pe care le-a avut cu senatorul Alexandru Pereş, care are o bogată experienţă politică şi e un reprezentant util al judeţului în Parlamentul României. Mugurel Sârbu a spus că a colaborat bine şi cu Ion Dumitrel, „cu toate că de când a apărut decizia BPJ a PDL Alba, Dumitrel nu mi-a mai răspuns la telefon, uitând că sunt momente în care trebuie să ai deschiderea necesară pentru orice situaţie. Nu pot spune acelaşi lucru în ceea ce-l priveşte pe preşedintele PDL Alba, care se consideră un şmecher în politică, unde îşi etalează calităţile sale politice. Eu cred că îşi etalează orice, dar nu calităţile! Vă promit că, în calitate de independent, voi face o radiografie a acestor probleme şi le voi prezenta public”. Edilul Sebeşului a mai spus că nu poate demisiona din PDL pentru că îşi pierde mandatul: „Nu m-ar deranja asta, dar nu pot lăsa Sebeşul pe mâna unor aventurieri. Nu voi depune o demisie scrisă decât atunci când mandatul meu se va încheia. Mă aştept ca în perioada următoare, baronul şef al PDL Alba să aibă reacţii pe această temă, însă îi voi răspunde”. În opinia lui Mugurel Sârbu, „majoritatea partidelor preferă să aibă organizaţii de tip yes-man, conduse de oameni cu vechi stagii în politică, ajunşi baroni. Se preferă yes-mani şi astfel este controlat tot judeţul, rezolvându-se interesele unor oameni de afaceri”.

El a mai spus că, în 2008, a venit la conducerea Primăriei Sebeş după un mandat al unei administraţii cu primar PSD care a jefuit municipiul. „Motivaţia candidaturii mele este acum aceea de a nu lăsa să se dezvolte în Sebeş acest jaf. Dacă aş face un pas lateral nu ar trece 3-4 luni şi jaful s-ar instala din nou aici”, a spus edilul municipiului Sebeş. El a recunoscut că, în acest mandat, a avut cea mai mare opoziţie din partea celor din PDL. Referindu-se la apropiatele alegeri locale, Mugurel Sârbu a declarat că nici un candidat al PDL nu are şanse să câştige fotoliul de primar al Sebeşului: „Vă garantez că PDL, care a ignorat populaţia, cu siguranţă va fi sancţionat pentru asta la vot. Va fi foarte greu pentru mine în calitate de independent, dar am această dorinţă să mă bat!”

Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea