Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Moțiunea de cenzură a TRECUT, Guvernul Orban a CĂZUT: Cum a decurs votul

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Moțiunea de cenzură a TRECUT, Guvernul Orban a CĂZUT: Cum a decurs votul

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a trecut. Opoziția a reușit să își fructifice avantajul pe care părea să il aibe ultimele zile, în ciuda negocierilor de culise purtate între toate părțile. Au votat un număr de 243 de parlamentari, iar pentru moțiune au votat 238 de parlamentari.

Senatorii și deputații au votat în decursul zilei de miercuri, 5 februarie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, înițiată de PSD și UDMR.

Astfel, ca urmare, președintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la consultări și va desemna un alt prim-ministru.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, anunța, înaintea numărării voturilor că, cel mai probabil, PNL îl va propune premier tot pe Ludovic Orban.

„Noi nu avem ce să îi reproșăm, ar fi aberant să îl înlocuim în condițiile în care în trei luni de zile a făcut extrem de multe lucruri bune pentru România, deci, probabil, vom merge pe aceeași formulă guvernamentală”, a declarat Rareș Bogdan.

Cu câteva ore înaintea votului la această moțiune de cenzură, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat convins că moțiunea va trece, menționând că sunt voturi suficiente pentru aprobare.

Totodată, prim-ministrul României, Ludovic Orban a reafirmat, marţi, că moţiunea de cenzură nu are numărul necesar de voturi pentru a trece de votul Parlamentului, fapt ce s-a

A fost „pâine și circ” în Parlament

De asemenea, Ciolacu a anunțat că mai mulți lideri de partide vor sesiza Avocatului Poporului cu privire la ordonanța de modificare a sistemului de vot, urmând să fie sesizată și Comisia de la Veneția.

Replica lui Florin Roman, liderul deputaților PNL, nu a întârziat să apară: „Când voi invocați Comisia de la Veneția e ca și cum vorbește dracul de apă sfințită”.

Marcel Ciolacu, în cadrul dezbaterii moțiunii: „Nimeni nu și-a permis această încălcare a democrației ca dumneavoastră”, făcând referire la cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți seară de guvern, cu o zi înainte de această zi extrem de tensionată.

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a declarat că spera ca ministrul Sănătăţii să fie în sală dar e miercuri şi operează la Polisano, pe mii de euro.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, se află în această perioadă la Paris, unde are o serie de întâlniri cu autoritățile franceze, printre care și ministrul Sănătăţii din Franţa pentru a discuta un Memorandum care prevede schimb de experienţă în domenii deficitare, ca marii arşi, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică şi acreditarea unităţilor sanitare.

„Cred că se zvârcolește Dragnea în celula din pușcărie. Când vede cum invocați Comisia de la Veneția, cred că trebuie să cheme SMURD-ul, când voi invocați Comisia de la Veneția e ca și cum vorbește dracul de apă sfințită. Vorbiți de schimbarea regulilor în timpul jocului. Voi? Voi? (…) Apropo, din beție îți mai revii, din prostie nu”, a spus Florin Roman, făcând referile la atacurile dintre Orban și Ponta.

Președintele Pro Româia, Victor Ponta, l-a atacat pe Ludovic Orban: „Un singur lucru, dragă Ludovic! Să ştii că eu m-am operat de picior, nu am fost la o cură de dezalcoolizare”, precizând că ordonanța de urgență pe sănătate l-a convins să voteze moțiunea.

De asemenea, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat faptul că nu va vota moțiunea de cenzură pentru că partidul său este în favoarea alegerilor primarilor în două tururi și pentru că ALDE nu vrea să „asfalteze drumul către anticipate”.

Guvernul a adoptat, marți seara, printre valul de OUG-uri și o ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Mesajul EMOȚIONANT al unei paciente de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pentru personalul medical care i-a salvat viața: ”Sunteți excepționali, mă înclin și vă mulțumesc! Datorită vouă sunt în viață”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul emoționant al unei paciente de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pentru personalul medical care i-a salvat viața: ”Sunteți excepționali, mă înclin și vă mulțumesc! Datorită vouă sunt în viață” ”M-am născut încă o dată, mulțumesc întregului personal al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și lui Dumnezeu – cei care mi-au salvat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea