Rămâi conectat

Actualitate

Moțiune simplă adoptată de Senat împotriva Ministrului de Finanțe după ce acesta s-a împrumutat cu peste 800 de milioane de lei: Data scadentă 2029

Ziarul Unirea

Publicat

în

Moțiune simplă adoptată de Senat împotriva Ministrului de Finanțe după ce acesta s-a împrumutat cu peste 800 de milioane de lei: Data scadentă 2029

Florin Cîțu a redeschis luni o emisiune de titluri scadentă în septembrie 2029 şi s-a împrumutat cu 832,8 milioane lei, peste nivelul de 500 milioane lei programat, la o dobândă anuală de 4,67%, informează un comunicat.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 1,49 miliarde lei, triplu faţă de nivelul programat, din care ofertele competitive au totalizat 1,4 miliarde lei, iar cele necompetitive 83 milioane lei. Rata cuponului a fost de 5%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,67%.

Din valoarea nominală adjudecată de 832 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 749 milioane lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 83,8 milioane lei. În decembrie, statul a programat licitaţii în volum de 5,9 miliarde lei, din care 1 miliarde lei prin certificate de trezorerie.

Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Astfel, moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Moțiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanțe a fost inițiată de PSD și a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

sursa: stiripesurse.ro, digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 – 4 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi maxime de până la 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

3 – 4 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi maxime de până la 37 de grade ANM a emis marți, 3 septembrie, noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă în Alba și alte județe din țară, valabile până miercuri, 4 septembrie. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea