Rămâi conectat

Actualitate

Modernizarea tehnologiei de fabricaţie la UM Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

URS Construct

Adaptarea la condiţiile şi cerinţele pieţei, cunoaşterea cererii şi diversificarea ofertei, creşterea productivităţii şi competitivităţii sunt condiţii de bază ce permit realizarea unui management cu efecte pozitive. Pornind de aici consider că un rol major în îndeplinirea acestora îl joacă modernizarea tehnologiilor de fabricaţie din cadrul secţiilor şi atelierelor de producţie”, susţine managerul general al UM Cugir SA, ing. Marin Morariu. De aceea el vede consolidarea şi modernizarea sectorului productiv ca pe o prioritate în acest moment şi un obiectiv ce necesită mari eforturi.
Morariu a dorit să evidenţieze că deşi paşii sunt încă mici, capitolul modernizare prinde pe zi ce trece contur, astfel că la nivelul UM Cugir funcţionează un atelier de maşini unelte cu comandă numerică, organizat distinct, care cuprinde centre de prelucrare prin frezare şi strungire, repere cu pondere din producţia uzinei şi pretabile pentru acest tip de prelucrări. În cadrul acestui atelier există şi posibilităţi pentru prelucrări neconvenţionale pe maşini de eroziune cu electrod masiv şi maşina de tăiere cu fir. Producţia uzinei implică introducerea în fabricaţie şi a reperelor turnate, forjate, matriţate, o parte dintre acestea putând fi executate integral pe maşini unelte cu comandă numerică, eliminându-se în acest fel timpii mai mari ajutători de pe liniile clasice, a precizat directorul general. El a lăsat să se înţeleagă că flexibilizarea acestora permite lejeritate în a face schimbările cerute pentru prelucrarea unui lot determinat de piese, posibilitatea de a produce un ansamblu de operaţii combinate, capacitatea de a trece rapid de la fabricaţia unui reper la altul.
Directorul general a afirmat că există preocupare în consolidarea şi modernizarea sectorului productiv, exemplificând că anul trecut s-a completat parcul de utilaje cu comandă numerică cu utilaje de generaţie constructivă nouă şi cu aplicaţii concrete în producţia curentă, astfel că pentru perioada următoare există interes să se achiziţioneze al doilea utilaj de acest tip. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea