Modele de subiecte la Evaluarea Naţională 2014, pentru elevii de clasa a II-a, la matematică
Elevii de clasa a II-a susţin miercuri, 4 iunie ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2014, la matematică. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat modele de subiecte, care pot fi descărcate şi de pe ziarulunirea.ro.
Evaluările nu vor avea ca finalitate o notă în catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor și părinților informații concludente despre nivelul de pregătire și despre ceea ce trebuie îmbunătățit. La nivel național, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate în vederea remedierii deficiențelor.
Şcoli cu predare în limba română, modele pentru elevii de clasa a II-a
Școli cu predare în limba maghiară maternă, modele pentru elevii de clasa a II-a
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. ”Evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au rolul de a evalua, pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câţiva ani de şcoală, iar, pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naţionale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. (…) Copiii nu vor fi ierarhizaţi niciodată în funcţie de aceste rezultate”, a declarat Remus Pricopie.
Evaluare Naţională 2014: Calendarul Evaluărilor Naţionale de la finalul claselor a II-a şi a VI-a
2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana
3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna
4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica
5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Ştiinţe ale naturii
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Luna APRILIE sau Prier, timp prielnic pentru semănături: Ce semnificație are tradiția „focului viu
Luna APRILIE sau Prier, timp prielnic pentru semănături: Ce semnificație are tradiția „focului viu În tradiția populară, luna aprilie înseamnă timp favorabil prielnic holdelor şi turmelor de vite. În această lună continuă semănăturile de primăvară, se tund oile înainte de a fi urcate la munte, se construiesc sau se repară ţarcurile şi oboarele pentru vite. […]