Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

UPDATE: Mochetă nouă, de 16.000 de euro, pentru Catedrala Reîntregirii

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Banii vor fi plătiți Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei din bugetul local și din bugetul județean

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a solicitat primăriei municipiului sprijin financiar în sumă de 72.885 de lei (aproximativ 16.000 de euro) pentru lucrări de reparații curente – ”remochetarea Catedralei Reîntregirii cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale”.

Comisia care aprobă astfel de alocări financiare din bugetul local a considerat că suma este prea mare și a înjumătățit-o, astfel că s-a propus acordarea de până la 36.500 de lei, în cazul în care și consilierii locali vor fi de acord și vor aproba această sumă.

UPDATE: O parte dintre consilierii locali (de la PNL) și-au exprimat dorința ca suma acordată să fie și mai mică și să contribuie și Arhiepiscopia de Alba Iulia cu o parte. De asemenea, aceștia au spus că, la o asemenea sumă ar fi trebuit să fie organizat un concurs de oferte. În cadrul discuțiilor din ședința de consiliu aceștia au aflat că mocheta este deja montată și că exista o singură fabrică în România care putea să o furnizeze, la comandă, aceasta aflându-se chiar în Alba Iulia. Primarul municipiului, Mircea Hava a subliniat faptul că s-a ocupat personal de această comandă, garantând că a ”dus prețul cât de jos a putut”. Acesta a declarat că este vorba despre o ocazie deosebită – vizita principesei Margareta și a principilor Radu şi Nicolae la Alba Iulia și prezența lor la slujba de Te Deum, oficiată de Înaltprasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, sâmbătă seara. De asemenea, potrivit primarului ”Municipalitatea nu a mai făcut nimic pentru Arhiepiscopie de 10 ani”. Toate acestea i-au convins pe suficienți consilieri să aprobe alocarea banilor solicitați.

Potrivit reprezentanților administrației locale, cealaltă jumătate din suma solicitată va fi plătită de către Consiliul Județean Alba.

Reamintim că tot în urma unei astfel de solicitări, Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia a primit de la Consiliul Județean suma de 1.000.000 de lei (aproximativ 220.000 de euro), bani ce vor fi folosiţi pentru ”construcție arhondaric și trapeza”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea