// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Mișcarea pentru Regat și Coroană, filiala Alba: La data de 10 mai a avut loc un întreit act de naștere a națiunii române. La mulți ani România!

La data de 10 mai a avut loc un întreit act de naștere a națiunii române. Acum 151 de ani s-a întemeiat Dinastia Regală a României, prin venirea Principelui Carol I, care a păstrat, ca și toți urmașii săi pe tronul României, deviza Casei Princiare Hohenzollern Sigmaringen, din care provenea: NIHIL SINE DEO. 

În 10 mai se împlinesc, anul acesta, 140 de ani de la cucerirea independenței, de către armata română condusă de însuși Carol I. Pe 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a proclamat, în Parlamentul României, independenţa ţării, spunând: ”Suntem independenţi! Suntem naţiune de sine stătătoare!”. A doua zi, în 10 mai 1877, actul a devenit lege, prin semnarea lui de către Principele Carol I. Guvernul român a hotărât încetarea plăţii tributului către Poarta Otomană, de 914.000 lei, suma fiind direcţionată către bugetul apărării.

Tot la 10 mai se împlinesc 136 de ani de la încoronarea lui Carol I ca rege al Regatului Român, consfințind hotărârea din 14 martie 1881 de proclamare a Regatului Român și recunoașterea, de către marile puteri, a Regatului, numit de atunci oficial, România.

10 mai a fost ziua națională a României din 1881 până în 30 decembrie 1947.
Trei acte de naștere realizate sub sceptrul Măritului Rege Carol I.
Fără cei trei 10 Mai nu ar fi fost posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, sub sceptrul Regelui Ferdinand Întregitorul, venit din aceeași Familie Princiară. Constituția din 1866 și apoi cea din 1923 au constituit coloana vertebrală a ”singurului stat indivizibil România” și a continuității sale politice. Ideea de bază a acestor constituții era aceea că Regele domnește, nu guvernează. Se definea prin această precizare monarhia constituțională. Continuitatea și identitatea românească s-au construit și dezvoltat sub Coroana Română, care a plasat România între cele mai civilizate și prospere țări ale lumii.

Radu Urcan și Cristian Gruiță – Mișcarea pentru Regat și Coroană

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Mișcarea pentru Regat și Coroană, filiala Alba: La data de 10 mai a avut loc un întreit act de naștere a națiunii române. La mulți ani România!

  1. M arginean 10.05.2017 la 13:40

    Ce mai xice Bor ? Cica ips Tudose a inceput începerea urmăririi penale pt fraude de miliarde euro. …

  2. portos 11.05.2017 la 12:09

    Va fi din nou 10Mai-Zi Nationala a Mitico-Moldovenilor,intrucat Trasilvania Mare(cuBanat,Crisana si Maramures la un loc)va deveni Principat Autonom si Independent.Aici sunt bogatiile,aici vor ramane,nu mai au voie sa treaca dincolo de Predeal.Gata,ajunge!!!!